2021-01-31
𠮶日终于做完嘢,同男朋友行行吓街嘅时候突然见到呢间餐厅。就系正正因为冇得去旅行但系都又好挂住台湾,所以就拉咗男朋友入去食啦~𠮶日都叫咗好多嘢食,每人食一个面再加两个小食同埋每日一杯嘢饮。鲜蕃茄猪软骨面 $66本身已经好钟意食猪扒汤底嘅面,身为无肉不欢嘅我,梗系叫返个猪软骨配搭。一嚟到已经闻到好香嘅蕃茄味,而且𠮶味唔系由茄膏而形成嘅,系好明确嘅鲜蕃茄汤底。今年底唔使多讲真系好好食。招牌红烧牛肉面 $63男朋友想试返台湾特有嘅风味,所以就叫咗最传统嘅红烧牛肉面。但系一嚟到嘅时候都好有惊喜,啲牛肉不单止好多,由个面底去到牛肉都感受到好有诚意,入口即溶。黄金梅子脆薯 $36本身叫嘅时候谂住佢会整到薯条咁嘅样,但系点知嚟到嘅时候发现真系一嚿嚿薯仔。虽然已经食咗个面,但系因为有梅子粉喺上面,就算几饱都食得晒🤤而且佢整到外脆内软,配埋梅子粉真系超级有台湾风味肉燥拌青菜 $36讲到一餐台湾饭点可以少得肉燥,所以就叫咗一个青菜捞肉燥。佢哋唔会整得好咸,而且用料都唔孤寒!唯一美中不足系个饮料麻麻地,我唔建议叫芋香奶茶🤭同埋个价钱有d贵🤣
鲜蕃茄猪软骨面 $66
招牌红烧牛肉面 $63