2020-05-27
今日坐船过海嚟到尖沙咀,原来新太阳广场变咗好多,连个名都变埋做力宝太阳广场,所以以下时间,当然又系A姐嘅shopping time!不过,佢今日竟然买唔到嘢,但行吓行吓,行到好入,发现呢间食台湾嘢嘅小店。首先一赞嘅系呢间餐厅嘅服务都几好架。士林炸花枝丸我食亲台湾嘢都必叫花枝丸,因为好钟意佢啲花枝粒,食落好有口感!而且即叫即炸,炸得香口,好好味。师大香酥排骨香酥排骨大大块,预先切好一件件,食得够晒方便。排骨带有少少肥,食落唔会好嚡好硬。盐酥鸡卤肉饭盐酥鸡系超有水准!炸粉够薄,鸡肉够juicy,好嫩滑嘅肉质!而卤肉饭当然唔少得肥瘦适中嘅卤肉啦,加上蓬莱米,索晒卤肉酱汁,好好味!眷村红烧牛肉面牛肉面用上牛展,份量好多,而面底用上刀削面,汤底好香牛肉味,但就略嫌咸咗少少。珍珠奶茶、蜂蜜柚子茶呢间珍珠奶茶好好味呀!!!茶味同奶味分布啱啱好!而珍珠好有口感,够解喝又好好味呀!
士林炸花枝丸
师大香酥排骨
盐酥鸡卤肉饭
眷村红烧牛肉面
珍珠奶茶、蜂蜜柚子茶