2022-02-21
话说最近禁堂食夜晚无得出去食,天气又好冻唔想自己煮,唯有系嗌外卖啦~ 天水围嗌外卖又有咩好选择呢?男友喺美食平台度发掘到间新开张嘅台湾过江龙食店「犀牛犀牛」,主打台式蛋饼同吐司,感觉好似唔错,所以决定嗌嚟试下~ 其实呢间「犀牛犀牛」唔止天水围有,沙田、中环、大角咀、香港仔都各有分店,想试嘅朋友仔都可以揾返方便就脚𠮶间试~ 🧡卷饼套餐($102)🔸韩式酱烧牛五花卷饼卷饼送到过嚟都仲系热辣辣~饼皮微脆干身,好重蛋香,入面包咗好多牛肉馅,份量十足,牛肉食落新鲜,调味恰到好处,正! 🔸芋泥生菜沙律芋泥配生菜沙律呢个配搭都几特别,食落都几夹,健康又好味!🔸香脆薯波薯波送到过嚟都仲系好脆,外脆内软,好香口!🔸冻伯爵欧蕾伯爵欧蕾个人就麻麻地好,偏甜! 🧡花生酱培根起司蛋饼($38)花生酱、培根、起司呢个配搭都好正,整体偏咸香,但味道层次丰富,好食!整体来讲,CP值好高,本身价钱都唔算贵,仲额外有75折!咁多野食折完之后先至$105,真系好抵食~推介推介!
🧡卷饼套餐($102)
🔸韩式酱烧牛五花卷饼
🔸芋泥生菜沙律
芋泥配生菜沙律呢个配搭都几特别,食落都几夹,健康又好味!
🔸香脆薯波
薯波送到过嚟都仲系好脆,外脆内软,好香口!
🔸冻伯爵欧蕾
伯爵欧蕾个人就麻麻地好,偏甜!
🧡花生酱培根起司蛋饼($38)