6天前
今日去开九龙湾,就同奴才爸喺德福商场揾嘢食,经过见到呢间餐厅有台式一人火锅就二话不说入去试吓😋佢哋有三款一人火锅,羊腩火锅都只系$128都几抵,而家餐厅仲有三款食物做紧$18限时优惠,餐厅性价比都几高🤗麻辣鸭血锅里面有娃娃菜、金菇、冬菇,加上百页豆腐、白萝卜、麻吉烧、鸭血、甜不辣仲有大豆皮,都几多料架🤗锅底嘅麻辣汤底真系非常非常浓郁,佢哋嘅汤底会比较辣,但够刺激仲有一丝香麻嘅感觉🤤每一样食材都吸收咗汤底嘅味道,特别系鸭血口感滑嫩Q弹,好似返咗台湾咁🤤百页豆腐吸收咗汤底,咬落去有种嫩滑嘅感觉😋奴才爸就食一人餐叫咗「牛滋味」,入面有牛筋肉、蜂巢牛肚、百页豆腐、白萝卜、唐生菜仲有乌龙面。牛筋肉煮到Q弹软糯,咬落去烟靭软滑,非常好味😋蜂巢牛肚就更加唔使讲,口感够晒腍配合卤汁入晒味🤤仲有一份小食,妈妈嘅蒜香酱油手工饺子,里面包咗玉米同猪肉,饺子皮薄而Q😋🤑 人均消费:~$125🤩 推荐指数:7 / 10📍 餐厅资料:灯笼卤味 (德福广场1期) (九龙湾)九龙湾伟业街33号德福广场1期1楼F23号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
麻辣鸭血锅
奴才爸就食一人餐
🤑 人均消费:~$125
🤩 推荐指数:7 / 10
📍 餐厅资料:灯笼卤味 (德福广场1期) (九龙湾)
九龙湾伟业街33号德福广场1期1楼F23号舖