餐厅: 百芳池上便當 (希慎廣場)
资讯:

是日在疫情期间,到food court食个便饭,出入都有量体温,以及分隔座位,都算安心。既然想简单就买个便当好了,殊不知一D都唔简单,便当几有台湾风味,系food court算系高质出品了。如果打算去food court食个便餐,不失为一个好选择。当中惊喜既位,虽然唔系奶茶专卖店,我点既黑糖珍珠鲜奶系出奇咁好饮!!真系值得试下。台湾牛肉面 红烧汤面呷一啖汤,都几香浓,牛肉味好香,牛肉分量都多,系食之前快快趣分D俾朋友,而萝卜都好入味。台湾夜市香肠太想念台湾夜市,点左咗分肠仔分享,就系台湾既味道,哈哈 XD卤肉饭便当卤肉饭用料都丰富,铺满饭上面。我试咗少少,卤肉饭都几惹味,最后朋友系成个饭食晒呢~黑糖珍珠鲜奶就系佢!真系好饮!搅匀之后饮,黑糖既味道系好出,不过唔会甜得紧要,我觉得系啱啱好,真系赢到出面既专卖店呢芋圆奶茶黄色果杯,好难影到入面,朋友话好多芋泥,到饮完奶茶,仲有好多芋泥,佢系撕开包装纸来食XD
台湾牛肉面
台湾牛肉面 红烧汤面