2018-10-26 433 浏览
好耐冇食过茶木, 难得见到唔驶等位所以入去食番餐. 因为系晚市既关系, 所以有晚饭套餐, 是次晚餐有4个人食, 所以叫左4个晚饭套餐, 有菠萝鲜果酸甜肉, 牛腩, 卤水拚盘同酥炸蚝饼再加多个猪排肉燥饭. 菠萝鲜果酸甜肉好特别, 因为可能平时食开中式既咕噜肉, 无谂过鲜果入面有荔枝, 蓝莓, 火龙果同士多啤梨, 个味都算系夹. 猪肉唔系太肥, 口感亦唔错. 个牛腩煲好较滑唔太肥, 几入味. 卤水拚盘味好香, 而且好多唔同既种类. 猪排肉燥饭就比较想像中油少少, 而个炸猪排唔系太特别. 唔太香脆亦比想像中薄.  到最后既酥炸蚝饼真系好油呀><!!!!! 个边全部都系吸左油既炸粉, 一块蛋都揾唔到 ! 到最后要食到去中间先有, 而且个蛋量亦好少, 感觉似食紧成团油淋淋既炸粉, 下次应该都唔会再叫了.野饮方面, 叫左珍珠奶茶同芋香奶茶, 珍藏唔系太Q, 无乜咬感. 亦比较甜. 甜品要左黑森林蛋糕同小茶木剧场蛋糕, 黑森林算系普通, 无乜车厘子味. 而茶木小剧场蛋糕够硬身, 朱古力味好浓, 值得一试. 而服务都算OK, 可能因为今日唔多人, 所以可以俾坐多过90分钟.

酥炸蚝饼
珍珠奶茶/芋香奶茶