2002-07-19 32 浏览
曾经叱咤一时既日本料理- 水车屋!知道水车屋话平左, 即刻就同个friend去试, 咁大个女都系第一次去呢间金牌日本料理! 但失望而回!一入到门口, 虽然我地打扮平民化, 但态度有善, 并无白眼. 之后选择食铁板烧, 眼见有四张台, 但2张台数埋都唔够10个人. 而安排我地2个坐第3张.点左2份定食, 1份有带子, 1份有鲍鱼, 材料普通. 同其他铁板烧商号无异. 成四百几一份. 味道又过浓, 份餐入面, 又有烧成薯片咁既蒜头, 又有洋葱, 最后连九菜花都出埋黎, 酱料又浓, 成餐饭要劲饮茶, 茶芥20蚊都无蚀呀! 食完之后仲要即刻去街口间7仔买香口胶. 不过, 佢烧个份牛柳真系恰到好处, 我谂系成份餐最好既一味菜!最后上埋生果, 一入口感觉尤如去左卡拉OK! 又失败, 我宁愿佢比雪糕算啦!食到差唔多11点, 隔离2张台既人都走晒, 剩番我地两个包厅! 成晚发觉最特别之处系女人负责做铁板烧!另一不善之处, 系坐埋台既时候, 已经发现地下好跣, 因为有油, 但居然到我地埋单都冇人拖地, 真失败!价钱平过以前几多, 本人因为第一次去所以唔清楚, 但如果咁既价钱, 仲要无特别之处, 真系见识
曾经叱咤一时既日本料理- 水车屋!
成晚发觉最特别之处系女人负责做铁板烧!
价钱平过以前几多, 本人因为第一次去所以唔清楚, 但如果咁既价钱, 仲要无特别之处, 真系见识一次就够.