2021-07-03
呢间主打台式一人一火锅 有几款可以拣 每款都唔同嘅预设配料 特别系有米血糕啊味鸭肉丸啊甜不辣啊咁 每种配料都有2-3件 加加埋埋都几丰😋😋 不过可能太多 今次执漏咗沙白比我 就食完先发现 就费时追了材料本身都煮熟 所以滚起就即刻食得🤣几欣赏佢啲材料几入味 唔会汤还汤 料还料———————————————————————🐕招牌臭臭锅🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯一上枱劲大阵街边啲臭豆腐味😂臭豆腐唔系港式个种炸而系炖唔算滑 系硬豆腐质感看似平凡 但深藏不露咬落啲臭味系口腔炸开 徘徊不散 😂好夸张𠮶种臭味系街边臭豆腐味嘅100倍 核突啲讲 真系似💩味⋯友人表示食多几嚿应该会作恶但臭豆腐fans绝对可以一试———————————————————————🐕黑麻油鸡锅🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯汤底偏重麻油味 鸡味唔重始终系麻油 汤底会有好多浮油得呢款有台湾米线面头个样好似虫草花嘅就系佢本体质感似虾子面 吸汤能力一般啦鸭肉丸细细粒似贡丸多啲🤣———————————————————————🐕芝士牛奶锅🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯成片芝士系面头溶入汤底饮落好似c
呢间主打台式一人一 火锅 有几款可以拣 每款都唔同嘅预设配料 特别系有米血糕啊味鸭肉丸啊甜不辣啊咁 每种配料都有2-3件 加加埋埋都几丰😋😋 不过可能太多 今次执漏咗沙白比我 就食完先发现 就费时追了
材料本身都煮熟 所以滚起就即刻食得🤣
鸭肉丸细细粒
似贡丸多啲🤣
🐕芝士牛奶锅🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
饮落好似cream pasta!!!
有阵味但又唔会creamy
香而不腻 推!!!
🐕饮品🐕
晚市唔包饮品 要单点