其实啲间铺系我每次收工都会经过嘅铺头,每次行过都一定闻到好香嘅炸物味,真系好诱人😫好远都闻到邪恶嘅味道,所以当收工特别肚饿时候都会顶吾顺,只脚都会跟住行入去,所以有机会入嚟元朗或者住附近嘅朋友仔一定要试下,啲间真系做宵夜无得输👀而且佢虽然好细间,但墙上贴满食物嘅相片,枱都系比较型格款,所以睇得出老板对铺头嘅用心嫁❤️-🧏🏻‍♀️温馨提示:因为铺头都比较细,所以有机会要排队,希望大家比少少耐性,支持一下小本生意-▪️足料花胶鸡汤翅 $27▪️ 好运炸云吞 $22▪️ 蒜茸柠汁烟鸭胸 $25▪️越南粉丝皮春卷 $25▪️ 醉鸡卷 ▪️奇异果汁 $20▪️芦荟荔枝汁 $18-#足料花胶鸡汤翅啲个系招牌菜,基本上个个嚟到都会叫,份量都一啲都吾悭料嫁,每一淡你都会食到里面嘅料,而且里面加左日本麻油/浙醋/泰国胡椒粉,你吾中意嘅都可以预先剔除先,不过沟埋嚟食先系最标准嘅味嫁嘛😂如果想食返原汁原味就建议全部落少量就够啦#好运炸云吞佢嘅云吞做法系薄身做法,侧边都系炸脆皮,虽然睇落去好似好少料禁,但佢里面嘅猪肉好弹牙,亦都有阵阵嘅葱味,而且无成口油嘅感觉。另外我最欣赏嘅就系佢地自家制泰汁,少少酸辣,食落去好开胃,个泰汁吾

▪️足料花胶鸡汤翅 $27
▪️奇异果汁 $20
▪️芦荟荔枝汁 $18
#足料花胶鸡汤翅

#好运炸云吞
佢嘅云吞做法系薄身做法,侧边都系炸脆皮,虽然睇落去好似好少料禁,但佢里面嘅猪肉好弹牙,亦都有阵阵嘅葱味,而且无成口油嘅感觉。另外我最欣赏嘅就系佢地自家制泰汁,少少酸辣,食落去好开胃,个泰汁吾会太过重味掩盖左云吞嘅味。

#蒜茸柠汁烟鸭胸
烟鸭胸真系我每次嚟到都会叫嘅小食🤩有少少黑椒系鸭胸皮面,另外仲要夹住啲蒜一齐摆落口,味道好清新,两样野配合得好好,蒜有少少凉鸭胸微暖,摆落口超好食,而且食禁多次鸭胸都滑身。

#越南粉丝皮春卷
啲到嘅春卷吾系传统式春卷,佢出面系网纹皮,所以食落口好有层次感,另外都淋左酸辣酱系春卷皮上面,所以吾会好有饱腻感,而且铺左大量青瓜系上面,夹埋一齐食个感觉就吾会好似传统式春卷禁有罪恶感🥰

# 醉鸡卷
系老板娘嘅新菜式,所以各位要叫嘅时候记得系张menu上面写低’醉鸡卷‘就得嫁啦。如果平时中意食开醉鸡嘅一定会好中意食,味道非常重,离远都闻到酒味,而且都完全渗入左旧鸡件里面。系张相都见到真系好大件,而且完全无骨,岩晒我呢啲懒人直接摆落口食。

#奇异果汁 #芦荟荔枝汁
另外,佢有好多每日新鲜汁,当食埋啲热气野,一定要饮返果汁中和返先可以。奇异果汁好平显有好多小黑点,真系真材实料😝另外芦荟荔枝汁系我至爱,不过我就嫌有少少淡,可能无加任何调味啦,老板娘仲要好好每次都会讲句:如果热气饮落去会有少少苦涩味道嫁,嚟禁多次都好体贴去提提客人。
————————————————————-—————-
📍Location
元朗凤攸南街3号好顺景大厦地下44号舖
🕙Business hours
4:00pm-1:00am(closed every Monday)
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-03-07
$69 (宵夜)