2005-05-25
星期六同几个食友去叹个tea,虽然大气天时,坐去露台边,都不觉得闷热,而且对住个海旁,环境当然一绝,同佢\o地系度吹水感觉简直一流。星期六冇tea buffet,得tea set。我o地四个人就叫了一客tea set for 2,另加一客柠檬tart配蜜糖雪榚,每人再叫一杯特饮。Tea set包括有一客任选pizza,大皇点了烧烤特别pizza,本身没有特别,而pizza底腍o左唔够脆。两细杯tiramisu,我同阿姐都只食到酒味,咖啡同朱古力味都冇。两细兜烟三文鱼沙律,一细片三文鱼同少少罗马生菜,没有什么特别。apple crumble因为有玉桂味,所以我冇食到。仲有一兜炸onion rings、炸鱿鱼同炸鸡翼,鸡翼我冇食,而前两样本身唔够熟亦炸得唔够脆。之后我点的柠檬tart配蜜糖雪榚,都系一般,雪榚唔错有蜜糖碎粒但系略甜,而个tart唔得结实,食落口感觉好松散,而且焦糖味盖\过柠檬味。另外我o地杯特饮,四杯都系mix fruit,左沟右沟又沟得几好饮,而且又唔会沟水。食完之后有D失望,因为佢\有好多笑面食评,而我只得觉麻麻,我只会俾OK!
apple crumble因为有玉桂味,所以我冇食到。