Hello! 大家好!鱼蛋姐又出动饮饮食食喇~ 今次去到铜锣湾揾食,想食个下午茶,但狐狸先生话我知已经5点3。要快行揾餐厅。目标已经锁定:炸脾薯条加冻鸯。路经此龙城冰室,下午茶去到6点,有炸脾加薯皇餐。写得出薯皇应该比起普通薯条好少少?入到餐厅,待应哥哥见我疑惑坐边个位就指示我坐低先,的确减少了我迟疑既时间。一于我都跟返佢既节奏,即刻落埋柯打:「炸脾薯皇饮冻鸯少甜,唔该!」冻鸯嚟先!果然无令我失望,个人喜好系奶重D 。完全符合我既口味,我会形容呢个冻鸯比例系正既!以我饮冻鸯经验黎讲,就算同一间上市连锁快餐店,啡同茶比例次次饮都唔一样,但我相信下一次嚟龙城都可以饮到Exactly系呢个比例。薯皇底炸脾面,茄汁随后跟上。拳头咁上下大份鸡脾!切开,咬落都几JUICY。薯皇热辣辣,8成软身2成脆身。如果要拆开3个items, 去俾价而我又觉得值既我会俾$35炸脾,$15薯皇,$22冻鸯假设$72-实际$45= 赚$27哈哈!

冻鸳鸯

薯皇底炸脾面,茄汁随后跟上。
炸脾薯条+冻鸯

拳头咁上下大份鸡脾!

切开,咬落都几JUICY。薯皇热辣辣,8成软身2成脆身。

如果要拆开3个items, 去俾价而我又觉得值既
我会俾$35炸脾,$15薯皇,$22冻鸯