2021-02-24
平日每日返工个人又急又赶,所以假日比较钟意慢活休闲咁过,星期六同谦谦行完南丰纱厂就一路直行到嘉达,醒起入面有间 cafe 就入去食 lunch ,呢到店铺唔太大,我谂多人外卖咖啡多,因楼上系office。今次来到叫左以下美食:⚛ 烤牛肋骨饭 ~ 有4大旧牛肋骨,烤到好腍肥瘦适中,个汁又甜甜地超好送饭, 所以谦谦都食左好多。🥗 日式胡麻酱沙律配烟三文鱼 ~ 完全比碟沙律菜吓亲, 竟然咁大碟, 超多新鲜沙律菜呀,食极都仲有咁,车厘茄鲜甜多汁,配上我和谦谦钟情的胡麻酱汁简直一流, 重点系重有烟三文鱼,淡淡烟熏味同沙律菜一齐食好夹。🍸 冻鲜忌廉朱古力 ~ 今次为哄自己开心,主动叫了杯甜到入心的鲜忌廉朱古力,拌一拌匀,吸一口已经好满足了,因为上层系打过的厚厚忌廉和朱古力粉,甜味岩岩好,朱古力味浓郁,非常喜爱呢杯饮品。🍹 冻蜜桃茶 ~ 估唔到谦谦会叫一杯咁清新的饮品,谦谦话叫左个牛肋骨饭惊太油腻,所以叫杯蜜桃茶解一解油腻感,听完我忍唔住笑了,不过我都饮了几口,确系几清新香甜,绝对可以解腻😊。呢间店舖感觉好舒服,下次我会再来叹下佢d 咖啡,因入店已经好香咖啡味。
今次来到叫左以下美食: