2014-10-15
星期6, 晚上7:00pm, 同样人流比较少, 上次冇试既叻沙, 海南鸡. 所以今次特登再黎试.我同友人order 叻沙 同 海南鸡, 加多个咖椰多士, 好抵食. 再试埋奶茶同冻薏米水. - 新加坡叻沙 ($58) :个汤个浓郁, 好有虾味, 带有椰奶香味. 配料同个粉就一般, 不过都齐全, 有蛋, 虾, 芽菜, 鱼片, 豆卜. 可能我唔食得辣, 我觉得几辣下. 不过整体系好味既. - 海南鸡饭 ($58) :只鸡有点甩皮, 而且味道麻麻, 唔滑有d. 不过油饭都唔错, 有油香味, 分量又多.不过重点个鸡唔吸引, 整体感觉也麻麻. - 咖椰多士 (跟餐 + $10) :一如往常的好味, 香脆多士夹清甜椰香既酱加鲜油. 完美. - 特选奶茶 (甜奶) (跟餐) :香浓幼滑, 茶味够. 比较甜, 我就好中意, 但怕甜既朋友可能觉得太甜了. - 冻薏米水 (跟餐 + $ xx) :友人话冇味, 难饮, 唔中意. 我见热既好多人赞, 佢order冻既, 唔知有冇影响. 我就冇试到.
- 新加坡叻沙 ($58) :
个汤个浓郁, 好有虾味, 带有椰奶香味.
可能我唔食得辣, 我觉得几辣下. 不过整体系好味既.
- 海南鸡饭 ($58) :
不过重点个鸡唔吸引, 整体感觉也麻麻.
- 咖椰多士 (跟餐 + $10) :
一如往常的好味, 香脆多士夹清甜椰香既酱加鲜油. 完美.
- 特选奶茶 (甜奶) (跟餐) :
- 冻薏米水 (跟餐 + $ xx) :