2019-09-09
尖沙咀一向都多美食选择,今次决定跟妈妈去试下呢间位于太子集团中心6楼嘅 Shine 啦~环境好舒适,灯光偏暗,播住轻音乐令人不期然放松左好多😌法式宝云酥焗羊架配薄荷酱 $298卖相超吸引,美得像艺术品一般☺️ 羊架方面我地选择左7成熟,呢个生熟度唔错,羊肉口感柔软,又唔会有膻味~ 羊架外表被一层薄酥包裹住,咸咸脆脆的,好惹味😋 配上偏酸嘅薄荷酱反而令整体味道更清新~ 佢嘅配菜都好特别,我最中意嘅系由红萝卜和薯仔压成嘅蔬菜蓉,好有创意,味道亦意想不到咁夹😋 其他蔬菜都好鲜甜~ 芝士焗加拿大龙虾意大利饭 $218首先佢嘅芝士焗龙虾真系好吸引,龙虾肉质爽口,入面有唔少虾膏,超正!😍😍 意大利饭系用新鲜番茄仔煮嘅,味道浓郁,每粒饭都沾满番茄酱,饭嘅口感又比较烟韧,几好食😋黄金手工蟹波配菠萝酸忌廉 $128呢个蟹波不得了...一切开已经有蟹香飘出😚 成个蟹波都系蟹肉呀!!!! 推荐俾中意食嘅蟹肉嘅朋友,满满嘅蟹肉,满满嘅幸福感呀🥰鲜果青柠雪芭 $68估唔到士多啤梨面会有金箔😛 我都几中意呢个雪芭,有浓郁嘅青柠味,酸酸甜甜咁超好食,会令人想一啖接一啖咁食哂佢🤣🤣顺带一提,店员态度好主动亲切,值得一赞
环境好舒适,灯光偏暗,播住轻音乐令人不期然放松左好多😌
法式宝云酥焗羊架配薄荷酱 $298
芝士焗加拿大龙虾意大利饭 $218
黄金手工蟹波配菠萝酸忌廉 $128
鲜果青柠雪芭 $68
顺带一提,店员态度好主动亲切,值得一赞👍🏻 整体来讲, Shine 无论系食物嘅色香味,定系环境都好高质,会推荐俾朋友☺️