2017-12-15
入到马鞍山探大肚朋友,人生路不熟,当然要请佢带路啦!佢二话不说带我地去咗马鞍山广场内的大阪王将,门面都几企理,最impress到我哋的是每一位员工都好热情。相信店主下左唔少苦工,先能够令到每一位员工都做得开心,面上都系真诚的笑容。食物整体价格都几相宜,而且选择多。当中最抵的绝对系二人餐,只系$200左右就食到好多款美食。店内的招牌菜,肉质都几丰富,而且皮薄。小食当中我就比较钟意章鱼烧,一客有四件,分量十足。而且入口热辣辣,又够咬口。朋友仔点的玉子烧都几好食,甜甜地有蛋香得来,葱花的味道都几突出。牛肉锅有好多牛肉,整个锅内都系鲜牛肉,冇其他野菜垫底。汤底味道偏甜,系我最钟意的寿喜烧口味。至于乌冬就清清地,高汤无乜味精。豚肉生姜烧定食都几有趣,唔系传统日式生姜烧的味道,反而有少少似中式的葱爆猪肉。但意外地,呢个口味都几好食,够晒惹味。至于店内主打,就系呢个天津饭,即系铁板蛋包饭。汉堡扒分量亦唔少,有成2cm厚。淋上酱汁后嗞嗞声,色香味俱全。最后多点一份海老天妇罗,令我哋满足感更上一层楼。炸得香脆,虾肉又结实。非常满意的用餐体验,除咗价廉物美外,最重要的是意想不到的贴心服务。冇谂过连锁店当中
食物整体价格都几相宜,而且选择多。
当中最抵的绝对系二人餐,只系$200左右就食到好多款美食。
店内的招牌菜,肉质都几丰富,而且皮薄。
至于乌冬就清清地,高汤无乜味精。
淋上酱汁后嗞嗞声,色香味俱全。
非常满意的用餐体验,除咗价廉物美外,最重要的是意想不到的贴心服务。冇谂过连锁店当中,都会有笑容满面,事事贴心的侍应姐姐。