2019-04-07 60 浏览
香港而家都开咗好多 椰子鸡火锅餐厅, 间唔中食吓过吓椰子鸡嘅瘾 都唔错。 但今日中午时分去咗海南椰子鸡餐厅系食午餐。店铺空间宽阔,占全层, 周围都有好多打卡嘅位置, 亦有啲文青cafe书店feel。有唔少选择,嚟依到梗系食番椰子鸡汤米线($68)午餐奉送特饮和炖汤。鸡汤劲清甜, 鸡件又滑又嫩, 浸系汤嘅鸡油更张味到提升。 米线滑溜溜不过略嫌太碎。 配料仲有劲多竹笙云耳, 感觉健康而且唔会抢咗浓郁嘅鸡味。配芒果梳打。。大杯到,呃哂like, 唔会太甜还可以呀。另一款午餐拣咗海鲜喇沙米线, 喇沙汤底可以再热啲就更good。 唔会好辣, 海鲜配料丰富,有青口,鱿鱼,虾, 鱼块,仲有半只鸡蛋。 材料下面竟然系乌冬面😃, 完全冇留意餐牌, 见到喇沙个字就拣!😃荔枝梳打, 都系好大杯。 虽然多冰饮到尾仲够晒气, 甜度适中, 荔枝味唔会太假。

椰子鸡汤米线

有唔少选择,嚟依到梗系食番椰子鸡汤米线($68)

午餐奉送特饮和炖汤。

配芒果梳打。。大杯到,呃哂like, 唔会太甜还可以呀。

椰子鸡汤米线