最近同朋友去左chiba, 系一间旺角嘅楼上restaurant and bar, 有时佢地夜晚仲会有live band 嫁,不过今次就遇吾到日子,希望下之有机会再感受live music la🎤西班牙火腿蜜瓜,ham嘅咸香同蜜瓜嘅甜美好夹,食落好fresh 好开胃🍈香草白酒芝士蓝青口🫕白酒嘅香气与香草嘅清新相结合,突出左蓝青口嘅鲜味。芝士超多🧀融化嘅芝士令口感十分浓郁~搭配埋脆口嘅法包,吸收哂惹味嘅汤汁!水牛城鸡翼,外皮酥脆,肉质鲜嫩,仲系单骨鸡翼黎,非常方便进食👍🏻伊比利亚烟熏猪架,职员上菜时仲系有盖烟熏焗住,喺食客面前先打开,一黎好有仪式感,二黎可以keep住烟熏嘅气味~肉同脂肪嘅比例刚好,所以肉质好嫰,唔会好干柴,亦都唔会好油腻~至于饮品方面,chiba 都几多特色啤酒,亦都有自家调制嘅Cocktail~ 我哋嗌咗一杯啤酒Kawk 🍺 同一杯cocktail Piggy Ocean, Piggy Ocean 超打卡🩵 饮落甜甜地 荔枝口味,但都带有酒意 so chill🍸

香草白酒芝士蓝青口🫕