2024-05-28
由于new join 新公司,呀姐好好咁请我哋成班同事食饭仲叫同事book埋枱lunch就嚟呢度后尾有同事先讲,呢间系新开嘅cafe,佢系附近返church之后食过觉得好食,所以推介俾呀姐。于是我哋成个department浩浩荡荡咁就嚟team lunch勒。本身入到嚟其实个空间感系几令我impressive嘅大家都知而家香港寸金尺土,唔搭枱又唔密质质嘅空间真系买少见少一嚟个就嚟咗个小食,就系个蕃薯条,其实就咁睇,我系唔想食,因为觉得好似好多油炸过咁同埋都系啲来货野,味道都应该似好假点知一食落,真系好有蕃薯嘅甜味,同埋唔系似用好多油炸如果大家on diet紧,千其唔好试,因为食过一条,通常都忍唔住食第二条。然后就有个沙律,呢个沙律算系几足料,啲藜麦唔算系乱俾,洒得几靓。个汁系呢间餐厅自己调嘅蜂蜜刁草油醋汁,食落系中和咗头先食蕃薯条嘅热气感。啲虾我以为系啲雪藏野,点知佢入口好爽口,而且无雪味,应该似系用新鲜,呢下几impress到我呢个又系唔好睇外表,因为我谂咗好耐食唔食,唔明点解啲饭要粉红色咁low 后尾我同事系强烈推介呢个,佢话条鱼劲似银雪鱼又唔腥的确,入口皮脆肉嫩,而且啲粉红色嘅r
仲叫同事book埋枱lunch就嚟呢度
本身入到嚟其实个空间感系几令我impressive嘅
同埋都系啲来货野,味道都应该似好假
点知一食落,真系好有蕃薯嘅甜味,同埋唔系似用好多油炸
后尾我同事系强烈推介呢个,佢话条鱼劲似银雪鱼又唔腥
的确,入口皮脆肉嫩,而且啲粉红色嘅risotto系用红菜头汁整出嚟,
用意其实系咁大旧鱼肉入口系有啲漏,但呢个risotto清新嘅口感完全中和返。
不过当然唔够我钟意嘅另一间西班牙餐厅比,毕竟人家的Paella卖紧4百几
呢度胜在仲系即叫即焗,性价比高,卖紧百几蚊 jar ~
但呢间我bookmark咗下次还是会再嚟。