2017-11-10 932 浏览
白羊座既我,从朋友口中得知大围有间小店专属呢个名字,份外亲切。细望下原来白云会随意变色,令人有种梦幻既感觉,以木为主调装饰,配上一首首「我年代」既歌曲,别有风味。「黑椒蜜糖鸡翼 $58」刚煮好既鸡翼沙沙声咁送到台上,金黄色既鸡翼放于厚厚一层蜜糖上,鸡肉吸收左蜜糖既味道,脆脆外层,软软既肉质非常鲜嫩,加上微微黑椒,令味道更添层次。「火炙芝士烟三文鱼滑蛋热狗 $55 (可选配沙律或薯角)」呢度有好多鲜有既火炙系热狗比较特色,点都要试一试! 炙过既芝士香喷喷已经令人垂涎三尺,加埋芝士下微微烟熏过既三文鱼,一个好新鲜既感觉,配合埋热狗一齐大大啖食,一级棒呀! 无谂过呢个制法可以令味道咁突出沙律除了卖相相当有心思,外型似足一球雪糕!而且非一般一粒粒生果既沙律,而系将薯仔打成蓉状,混入粟米粒,小小生果等,香甜蜜桃味道夹杂住薯仔粒,口感层次提升不小,虽然简单一个沙律,但食得出背后既心思「蜜桃玫瑰花茶+$10」清清既蜜桃味,渗出淡淡玫瑰香蜜桃同玫瑰花独有既味道混为一体,最重要一啲都唔会觉得甜椰椰,非常Fresh既配搭!

「黑椒蜜糖鸡翼 $58」

「火炙芝士烟三文鱼滑蛋热狗 $55 (可选配沙律或薯角)」
呢度有好多鲜有既火炙系热狗比较特色,点都要试一试!

「蜜桃玫瑰花茶+$10」
2017-11-08