2022-08-11 205 浏览
【一锅堂】⁡⁡🥘吃火锅也能养生‼️⁡之前喺葵芳一锅堂品尝完靓汤之后😆,朋友约我再回味一锅堂的火锅😋⁡⁡今次来到旺角XX Arcade嘅分店~位置好方便呢👍🏻,晚上7点去到好满座呢!⁡⁡⁡座位分别有卡位及梳化位,感觉令人舒适👏🏻⁡⁡🥘 汤底今次挑选了少有的沙参肉竹鲨鱼骨汤🦈,用料十足,味道清甜滋润😍,打边炉之前先饮一碗滋补靓汤🥰,有家的味道!!⁡⁡C餐【高级澳洲和牛】⁡⁡🐮肉类款式多多⁡⁡🇦🇺澳洲M5和牛板肉⁡😍油花多,入口柔嫩有牛脂香🤤⁡🇱🇷美国安格斯牛肉⁡⁡雪花分布均匀👍🏻,肉味浓郁,口感柔软😋~⁡⁡🏺花雕浸安格斯牛肉⁡牛肉有浓浓花雕味🥰,肉质软嫩😋⁡👅牛脷心托⁡爽脆可口💓,不能错过!⁡⁡🇪🇸西班牙黑毛猪⁡肉质软腍细致,肥瘦适中❤~⁡⁡除左肉类之外,仲有好多海鲜😍,啱哂我呢个海鲜迷!!⁡🍥手打滑⁡⁡最爱墨鱼滑🦑⁡⁡爽口弹牙有鲜味👍🏻,蟹子增添口感!!!⁡⁡🦐手串生猛海虾⁡以竹签串上,方便食用,好贴心❤!⁡虾肉鲜嫩多汁,肉质爽口弹牙😋~⁡⁡🐚沙白同珍珠蚬⁡两样都大粒😍,鲜甜无沙,encore左几次🤭~⁡❤日本红心萝卜⁡第一次喺任食店见到,当然要点黎试下。⁡白皮红肉,口感细嫩又清甜!!⁡⁡
【一锅堂】⁡⁡
🥘吃火锅也能养生‼️⁡

座位分别有卡位及梳化位,感觉令人舒适👏🏻⁡⁡
C餐【高级澳洲和牛】⁡⁡
🐮肉类款式多多⁡⁡
🇦🇺澳洲M5和牛板肉⁡
😍油花多,入口柔嫩有牛脂香🤤⁡
🇱🇷美国安格斯牛肉⁡⁡
雪花分布均匀👍🏻,肉味浓郁,口感柔软😋~⁡⁡
🏺花雕浸安格斯牛肉⁡
牛肉有浓浓花雕味🥰,肉质软嫩😋⁡
👅牛脷心托⁡
爽脆可口💓,不能错过!⁡⁡
🇪🇸西班牙黑毛猪⁡
肉质软腍细致,肥瘦适中❤~⁡⁡
除左肉类之外,仲有好多海鲜😍,啱哂我呢个海鲜迷!!⁡
🍥手打滑⁡⁡
最爱墨鱼滑🦑⁡⁡
爽口弹牙有鲜味👍🏻,蟹子增添口感!!!⁡⁡
🦐手串生猛海虾⁡
以竹签串上,方便食用,好贴心❤!⁡
虾肉鲜嫩多汁,肉质爽口弹牙😋~⁡

🐚沙白同珍珠蚬⁡
两样都大粒😍,鲜甜无沙,encore左几次🤭~⁡
❤日本红心萝卜⁡
第一次喺任食店见到,当然要点黎试下。⁡
白皮红肉,口感细嫩又清甜!!⁡

🥗自助食品区⁡⁡
有凉拌菜式,麻辣土豆丝同泡椒凤爪都好惹味🤤。⁡
火锅料仲有其他丸类提供🍡⁡,芫茜烧卖同三星葱贡丸都几好味~⁡
🥬蔬菜区⁡
当然有superfood羽衣甘蓝🥳,真心任食少有食材呢~⁡⁡
同朋友都食左唔少😁⁡
🥤自助饮品区⁡⁡
选择亦唔少,花多撩乱呢~⁡⁡
自家制茶品🥤,每款都好特别~⁡
最钟意系洛神花茶⁡😋⁡
酸甜可口,啱打边炉饮!!⁡⁡
🍦软雪糕机⁡
今次留肚食雪糕😊⁡
🍑水蜜桃雪糕我最钟意⁡
桃味香浓,味道清甜~⁡
超满足!⁡

值得一赞店员有礼👍🏻,而且上菜速度快,密密收碟!!⁡