2019-01-10
食肉兽既我,每餐都要有肉;通常唔系猪就系牛。经过铜锣湾,成日都想食下呢间 炊豕店。过到铜锣湾都8点,已经系店内最忙既时间,入面已经坐满一枱枱,大约等20分钟就到我。已经好肚饿了。餐厅好贴心系俾你起排既时候,点定食乜。咁就可以一边排一边考虑😆。店入面好多怀旧特色既装饰,呢个九龙表行既灯箱钟真系好靓😍,好想要翻个吖!炸鱿鱼须好香口,食落好重鱿鱼味,又唔会咬好耐先食到,几好食呢👍🏻。朋友叫左秘制猪扒跟肉燥汁捞面。猪扒成只碗咁大,遮哂碗面😂。个面好吸肉燥汁,面身好弹牙,好配衬好好味。我就拣左葱油跟饭,啲葱油成坐山咁,好邪恶吖🙈。个葱油同个猪扒好配合,一啖饭一啖肉不停咁放入口。不得不提,佢个猪扒一入口好香好脆好热好juicy🤤。味道又好好味,又唔会太油个脆浆又唔厚,总之好好味啦。跟饭只系加5蚊就可以有可乐饮,食炸野一定要饮有气既野先正!埋单都唔系贵呢。食完9点左右,都仲有好多人排吖,果然系 我们都是食猪大的😂😂。
跟饭只系加5蚊就可以有可乐饮,食炸野一定要饮有气既野先正!
埋单都唔系贵呢。