元朗 B Duck Cafe 元朗 元龙街9号 形点一期2楼年初二拜年后顺道到了元朗的型点商场,这商场有1期2期,睇完电子版的餐厅资料,决定试试主题Cafe — B.Duck Cafe, 希望满足到饮杯咖啡之余,仲可以有啲特色野影下咁 一去到门口,就开心咁影左张相~ 幸运地,唔使等位我地就坐左入去啦,俾左个4人位我地,张凳系可以左摇右摆添架  叫左两样野食右两杯野饮,食到好饱咁离开 先来两杯饮品 鲜奶咖啡 $34 (单叫$34 跟餐加$18) 朱古力特饮 $38 主食。鲜忌廉火腿粟米饭 set $128 (Set 包汤或沙律,咖啡 & 特色甜品)   有点丑的鸭子啊 但还真是鸭仔的造型!Anyway, 这个饭几好食,以为饭可能是较硬,但都唔伯,够软绵的,配上忌廉汁吃有喜欢! 个汤是粟米汤,细细杯,没什么特别~ 甜品。士多啤梨窝夫 $52  Yummy~~仲有只B.Duck 朱古力牌on top XD 来张食物大合照: 餐厅环境:  这个设计也太正了可爱的B.duck融入于食客当中!小朋友定必大爱  楼底高高的,虽然我地坐既位系硬凳唔系话好舒服,

一去到门口,就开心咁影左张相~

叫左两样野食右两杯野饮,食到好饱咁离开
先来两杯饮品

鲜奶咖啡 $34 (单叫$34 跟餐加$18)

朱古力特饮 $38

主食。鲜忌廉火腿粟米饭 set $128
(Set 包汤或沙律,咖啡 & 特色甜品

个汤是粟米汤,细细杯,没什么特别~

甜品。士多啤梨窝夫 $52

来张食物大合照:

餐厅环境:

楼底高高的,虽然我地坐既位系硬凳唔系话好舒服,但胜在有空间感,2人又坐左张宽敞的枱,也是不错啰有机会都可以探下啲鸭仔⋯⋯