2017-03-08
又到周未,通常起到身都会陪阿爷去饮个早茶,因家住铜锣湾,酒楼大多集中系皇室堡同铜锣湾二期,所以是日就去左二期呢间潮江春叹茶我心目中,美心既潮江春可以话系酒楼当中走中上级别路线,所以环境同服务比一般街坊大众化既酒楼好得多,最重要既其实系四周既茶客都唔会大大声咁高谈阔论,但呢到亦未到五星酒店d中菜馆咁夸张,某d酒店中菜厅夸张到好似去左艺术馆咁,仲有几个待应望住你食咁,因本人唔系d名门望族,所以呢度一个清净舒服又无乜礼仪束缚既环境最适合放松泥同屋企人叹杯茶。食物方面当然冇问题,虽然冇乜惊喜,但其实都食得出d点心系真材实料,系今时今日香港租贵人工贵既时代,食得到有师父级水准既点心已经系难能可贵架啦!最后比个提议大家,去铜锣湾饮早茶人少少比中午爆晒棚舒服好多架!
食物方面当然冇问题,虽然冇乜惊喜,但其实都食得出d点心系真材实料,系今时今日香港租贵人工贵既时代,食得到有师父级水准既点心已经系难能可贵架啦! 最后比个提议大家,去铜锣湾饮早茶人少少比中午爆晒棚舒服好多架!