2009-03-14
又系farewell, 朋友一家调派新加坡, 今日大家的仔女都放早 (11:30!) 所以要揾九时营业的茶楼. 揾咗好耐先揾到彩云轩fit晒我哋13个师奶嘅要求 赶接仔女.我们一行13人1 加1 位2岁小朋友9时已到.....刚刚开门因为人多点了大部份的点心 (日本人不吃的内脏除外)粥原来不错, 我以为不嘢无好添加值$48一碟嘅海龙皇肠粉, 好长啊! 热辣辣, d 虾无用soda腌, 有虾味ok㖞, 不过太贵啦啦!炸腐皮卷, 太多油嘞, no good 呀其他大点小点都几好味, 尤其埋单一睇, 好平呀, 仲想点呢?甜品系日本师奶嘅至爱, 无可能食饱唔食芒果布丁系大热 -- 8 杯杨枝甘露本来都hit嘅, 不过彩云轩只有jelly状嘅, 只有一位师奶 order, 原来有3小个, 都几精致ga, 有d 师奶后悔无点添!我和另外2位师奶点了莲子杏仁茶 有一位师奶点姜茶汤丸 (有5粒黑芝麻汤丸, 早知我都点啦!) 不过等咗好耐呀! 一致好评呀! 下次饮早茶 (九点至开) 会来彩云轩lor系嘞, service 方面, waiter, waiterss, 无笑容, 不过举手就到 好好ga
因为人多点了大部份的点心 (日本人不吃的内脏除外)
粥原来不错, 我以为不嘢无好添加
炸腐皮卷, 太多油嘞, no good 呀
甜品系日本师奶嘅至爱, 无可能食饱唔食
芒果布丁系大热 -- 8 杯
我和另外2位师奶点了莲子杏仁茶
一致好评呀! 下次饮早茶 (九点至开) 会来彩云轩lor
系嘞, service 方面, waiter, waiterss, 无笑容, 不过举手就到 好好ga la.