2020-04-13
元朗建业街新开左间餐厅,我老友识其中一个有份投资嘅人,send左俾我,所以我就去试下。嗱,最紧要系啲野好唔好食,唔掂照铲讲定先,我叫左西冷牛扒配意粉,黑椒汁,餐汤系罗宋汤,饮冻柠茶$62疫症之下,政府对食肆有所限制,搭唔到枱,所以等左一阵先入到,可以理解黎左杯冻柠茶先,好贴心有埋杯垫。茶味淡左啲,啲柠檬可以,甜味尚可,合格罗宋汤,冇得拣。饮落甜酸味刚刚好,唔会话好稀,茄味够,多杂菜,饮得过一上枱,好大碟,个碟好大摆得好靓仔,闻落都对板,唔会话摆到pat野咁,望落好有食欲块蛋全熟,煎到个皮好脆,唔错,我对熟蛋本来都冇咩好感,但呢个我ok 个意粉咬口偏硬,唔会好淋,个意粉应该炒过,出面茶记渌熟就上碟,但呢度会炒一炒香佢个牛扒呢就...西冷肉味浓嘅,有咬口,但唔系最顶级𠮶啲,但呢六十几蚊,谂一谂,绝对合格最后梗系食哂啦~总结就呢间餐厅可以一试,冇咩铲佢嘅地方,佢有汉堡𠮶啲,下次我再去可以试埋
嗱,最紧要系啲野好唔好食,唔掂照铲
最后梗系食哂啦~