2020-12-05 836 浏览
已经夜晚10点,天水围大部份嘅食店都已经关门,剩低的选择并不多,所以选择了车仔面。之前其实已经食过一次,感觉都过得去,所以有时候挂住想食车仔面,都可以过嚟买个外卖。一碗车仔面$40可以拣四个𩠌,我拣咗牛腩,咖喱鱼蛋,猪红和生菜。今次我系由OpenRice app外卖自取, 落单后大约10分钟已经可以攞得。包装方面,汤同面系分开,避免面身吸晒汤变淋。牛腩系惊喜地多,半肥瘦之余,瘦肉部份唔难咬,而且有牛味,个人来讲都几满意呢一个牛腩。至于咖喱鱼蛋, 猪红, 唐山菜, 味道不过不失算, 绝对合格。份量来讲都算适中。汤汁方面, 我选咗清汤加少量沙嗲汁,由于拣咗咖喱鱼蛋, 所以都要夹杂左咖喱味。总括而言, 汤味浓厚。除此之外,亦都见到鸿仔记有宵夜外卖, 会再次帮衬。

除此之外,亦都见到鸿仔记有宵夜外卖, 会再次帮衬。
牛腩,咖喱鱼蛋,猪红,生菜米线
2020-12-04
10 分钟 (外卖自取)
牛腩,咖喱鱼蛋,猪红,生菜米线
  • 牛腩