位于K11 Musea嘅 CURATOR Art & Cafe,全店以开放式,水吧、厨房一览无遗,干净整洁;餐厅地方唔算好大,所以最好要预先卜枱。餐厅行年轻人路线,一入门口一个大大玻璃装饰柜,入边放左好多得意公仔🧸,非常吸睛,亦成一个必定打卡位置😃;入边长长一幅墙边,放上好多精致饰物、文具、摆设、精品等等,色彩非常丰富,除左可以当作装饰柜外,全部物品均可以购买,非常有踔头👍🏻;餐厅墙上更挂上好多充满艺术挂画,与其他装饰摆设互相呼应,充满艺术色彩嘅一间主题餐厅👍🏻。Order 左两个 Chef’s special (+$48可升级餐汤+饮品)🥣蘑菇汤 一个质感非常之浓郁嘅餐汤,菇味极之浓厚,我身为一个菇迷,真心赞赏👍🏻,汤面加上些小嘅橄榄油,令口感更加顺滑。🍝 橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子哗,带子份量同size真系唔讲得笑,大大粒又厚身,上下煎至金黄,中间保持juicy鲜味,做得非常出色;意粉系我钟意嘅口感,小小烟韧,保持口感,加上罗勒叶、红椒和各种配料调味,味道层次分明。🥩安格斯高级肉眼牛扒 (10盎司)配烤薯牛扒切开保持粉嫩,入口有好香嘅烧烤味道,牛味出众,尤其连接根部位置,油花带领下更

🥣蘑菇汤

🍝 橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子

🥩安格斯高级肉眼牛扒 (10盎司)配烤薯
牛扒切开保持粉嫩,入口有好香嘅烧烤味道,牛味出众,尤其连接根部位置,油花带领下更加甘香,配菜嘅烤薯亦成亮点,粉嫩软糯,薯味香甜;沙律菜之间夹左几粒细细粒白色酸味味嘅酸菜桥头,食落真系可以清去点油脂感,非常好嘅配菜。

甜品:pancake
Pancake口感好松、好软,连同朱古力雪糕一并入口,冰火口感一并在口腔爆发😆,呢个都好推介👍🏻。

☕️mocha latte
  • 橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子