2011-10-07 5 浏览
临瞓前同班friend约定,第日起身食完个下午茶继续出去唱k,上网睇睇下原来openrice而家有得上网book位,好方便!! 成零晨5点几都可以book到位,劲!!今次去附近间酒店食tea buffet,主题系吉列buffet,一入到去就见到我最钟意食既吉列黄梅占包,咬落外皮好脆,内里面包软绵,仲有酸酸地黄梅果jam,超好味,食左成4-5粒!!仲有几款吉列主打既食物,例如: 吉列猪扒 – 味道唔错,肉质都算滑; 脆浆炸南瓜 – 味道一般,内里南瓜较粉身,可能我本身都不太食南瓜既关系;椒盐鸡翼 – 很入味,炸得唔干身,内里仍然保持有肉汁。除左吉列既食物外,仲有其他食物选择,例如: 即场整窝夫、班戟等,好好玩又好好味,两部窝夫、班戟机既隔离就系雪糕柜,可以自制窝夫加雪糕,雪糕有好多味道选择,例如:士多啤梨、芝麻、朱古力等等。今次呢个tea buffet最好就系价钱吸引,每人大约一百元,环境又好靓,我地坐个位都近buffet区,所有野都唔差,可以去试下!!

2011-10-02