2023-11-07
之前食过旺角分店就已经念念不忘,今日嚟咗铜锣湾,再食呢间吉列牛忌廉乌冬专门店🤩餐厅虽然坐满晒人,但地方尚算阔落,坐得都舒服🤟🏻我同我friend叫咗个吉列牛定食,非常之丰富,首先吉列牛非常之嫩滑,喺高温嘅石板之上敲到滋滋声,非常吸引,而且一个定食仲包一个面豉汤同埋沙律,份量恰到好处😆另外仲叫咗个蕃茄黑豚肉涮涮锅,蕃茄汤酸酸甜甜,非常之开胃,而且黑豚肉嘅份量非常之多,配搭埋啲蔬菜,索晒汤底,极级好味,另外我哋仲加咗乌冬,香软滑身,吸晒啲汤底精华唔错😋另外仲叫咗个牛油蜜糖单骨鸡翼,值得一赞系一上枱就非常之热辣辣,好好食,而且炸得非常之有质素,外皮酥脆得来但系内里嘅肉质保持得好嫩滑,够晒Juicy🤩