2019-12-19 31 浏览
今晚去尖沙咀海防道找吃, 踏出䢂门,感觉环境舒服宁静🙂餐厅以深木色作主调,日式居酒屋风格, 窗台边放上大量不同嘅日本酒樽👍主打吉列牛,另外有晚餐定食、烧物、煮物、佐酒料理、寿司、刺身,应有尽有😚安格斯牛吉列🥩~ 有个小火炉, 一碟吉列牛同三款调味酱, 分别芥末、海盐、黑椒酱汁👍,🥩 已经切件上,外层已经铺满炸至金黄香脆嘅薄薄炸浆,职员建议烧30秒钟至食,听到嗞嗞烧牛肉嘅声音,真系好期待呀😆 ,成片大淡食, 牛味充满成个口腔,食落有嚼劲有肉汁,加少少海盐,更加滋味🤤如果夹牛肉个烧夹好用D,会更加好🤣鳗鱼定食🍱(琥酌沙津、高丽菜西冷豚肉汤)~ 长长嘅鳗鱼铺在有蛋丝嘅米饭上,条鱼有成十吋长~劲!! 鳗鱼焦香肥美👍🥗好开胃, 汤清甜,豚肉也可口😊是日甜品~ 有惊喜!其中有一款夹心系我❤嘅石榴味,另外一款系草莓味😊👩‍⚖ 食物有质素,餐厅有播放日本怀旧歌曲, 一路食一路听,真系双重享受ar~
今晚去尖沙咀海防道找吃, 踏出䢂门,感觉环境舒服宁静🙂

主打吉列牛,另外有晚餐定食、烧物、煮物、佐酒料理、寿司刺身,应有尽有😚

安格斯牛吉列🥩

鳗鱼定食🍱(琥酌沙津、高丽菜西冷豚肉汤)

🥗好开胃, 汤清甜,豚肉也可口😊

是日甜品

2019-12-10