2021-04-04 1334 浏览
复活假期开始,又系揾好野食的时间。 今日小朋友学完篮球,就近近地去太古城揾野食。 商场里面d舖头人流比较多,又要等位, 于是就行出外面揾野食。 行到太古城住宅附近有间日本食店, 于是就入去试下啦。 我地2大2小,就叫左3个餐, 分别系: 吉烈猪扒定食(黑豚), 滑蛋吉烈猪扒饭, 豚肉生姜烧定食。 吉烈猪扒定食(黑豚) 个炸粉做得好好, 外面d粉炸到卜卜脆。 黑豚肉质较实,有质感。 我钟意呢种texture. 好味。 相比起滑蛋吉烈猪扒饭, 黑豚果款真系高一班。 豚肉生姜烧定食d豚肉同黑豚比较,又系另一种口味, 呢个豚肉肉质好林, 有d肥肉,咬落口有油香。 阿仔都话要食多2旧, 真系掂

2021-04-02