2014-09-07
朋友订左位请食饭,所以安安乐乐嚟到已经唔需要等位~ 我知道呢度除左辣鸡煲出名之外,其实椰子鸡煲也推介,我见我地人多,所以两个煲都叫左~ 椰子鸡煲嚟左先,其实一嚟到,侍应生已刹有介事咁叫我地要耐心等候,我地只叫半只鸡,呢只叫嘉美鸡,但老实说,其实我吃不出什么分别~ 汤底滚起左之后,侍应放左只鸡入去,滚左成10分钟,佢话食得,但我地打开个盖食之际,都系未熟.................玩野~ 之后我地再掉入去再焗多阵,或者我地唔系好钟意阵椰子味.... 觉得有点怪的配搭到麻辣鸡煲勒~ 好明显我地真系情倾呢个煲,其实佢同一品有少少唔同嘅系,佢无俾花椒八角抢鬼哂啲味,而且仲俾我地食得出一品以外,好味鸡煲的味道~ 鸡也很滑,没有滚耐左就好老嘅感觉~ 其实真系推介!
我知道呢度除左辣鸡煲出名之外,其实椰子鸡煲也推介,我见我地人多,所以两个煲都叫左~ 椰子 鸡煲嚟左先,其实一嚟到,侍应生已刹有介事咁叫我地要耐心等候,我地只叫半只鸡,呢只叫嘉美鸡,但老实说,其实我吃不出什么分别~ 汤底滚起左之后,侍应放左只鸡入去,滚左成10分钟,佢话食得,但我地打开个盖食之际,都系未熟.................玩野~ 之后我地再掉入去再焗多阵,或者我地唔系好钟意阵椰子味.... 觉得有点怪的配搭 到麻辣 鸡煲勒~ 好明显我地真系情倾呢个煲,其实佢同一品有少少唔同嘅系,佢无俾花椒八角抢鬼哂啲味,而且仲俾我地食得出一品以外,好味鸡煲的味道~ 鸡也很滑,没有滚耐左就好老嘅感觉~ 其实真系推介!
题外话/补充资料:
侍应真系欣勤到..........不得了................. 我地只系想用返自己蛋糕盒嘅刀切.... 佢都坚持俾把菜刀我地.......er.... 系好嘅...系无问题嘅......