2017-03-25 1305 浏览
同一班同事成日周围揾食, 大家都知, 番工已经好苦闷, 要食好嘢去平衡番, 工作先有动力. 今日同同事去食风月堂, 哗! 一次比一次贵, 加价仲密过麦当劳, 所有嘢好似海鲜价咁, 钟意加价就加价, 一个lunch要过百, OK, 无问题, 性价比相等就可以, 我地叫左牛脷饭同大虾带子意大利饭, 牛脷饭买相系零, 个汁用左好多茄膏, 点解唔可以一块块排好, 个汁伴侧边, 好难咩? 冇心去做; 大虾带子意大利饭, 大虾有D梅, 雪藏料, 带子裙边带黑, 我唔够胆食呀, D伴菜乱咁放, 你真的谂住收呢个价钱, 杀得一个客得一个呀? 最后甜品仲要加价先有, 大佬呀, 过百蚊一个lunch, 咩都无, 质无量又无, 点回头呀! 同事已经决定black list, 无下次