2016-03-22
有同事升职,想买野番黎请大家食,顺便问我意见。我即刻谂起black as chocolate!之前起九龙城分店见到想试,但系一定要买成个,所以最后放弃左。今次终于有机会试下!同事买左两个蛋糕。第一个系hazelnut chocolate cake, 个样几靓,但系食落唔系太重hazelnut,似系少少crunchy 既chocolate cake ,整体味道ok第二个系caramel banana chocolate cake 呢个貌相无咁吸引,但系朱古力蛋糕中间有banana ,香蕉质感唔错,唔会好淋,香蕉份量啱啱好舖洒成个蛋糕,每一啖都食到香蕉。反而caramel 唔系好重,可能俾朱古力同香蕉抢左啲味!不过,我个人唔系特别喜欢caramel ,因为怕太甜,所以而家既配撘我会更喜欢。整体来说,佢既朱古力蛋糕唔错,比起另一间专门卖朱古力蛋糕既无咁甜同'漏'。个人黎讲,会推荐caramel banana chocolate cake,加左香蕉,整体感觉更好!