2014-12-10
同事生日去旺角风月堂食Lunch,他们只有一张大枱,所以派一个人去攞位先,可借他们要我们过半数人方可入座,结果我地7个人迫入一张已有6个人坐的10人长枱。佢地餐厅有5个 Lunch Set。其中头盘我拣『香橙鸡柳杂菜沙律』,味道很啖口,适合不喜欢沙律酱及黑醋的朋友吃。主菜拣『烧纽西兰羊扒伴扒带子配香草烧汁』羊扒我要十成熟,个样好靓即刻就食忘了影相,2件小羊扒一D都唔苏,带仔就好细粒,可能食左羊扒食唔到带子鲜味。甜品拣『朱古力雪糕伴窝夫』,雪糕好浓朱古力味,最后一杯柠茶结尾。下次有机会再去就试下同事食的『芒果雪糕伴窝夫』,佢话好有芒果味还有少少芒果肉,值得一试。另一同事话『豆腐味雪糕伴窝夫』就马马地不值一试。食满300元用citibank 信用咭结账可有9折优惠。如果成日去食就负担唔起。