2017-03-03 225 浏览
今晚唔理男朋友,约咗班同事出去大喝大食。晏昼只系食咗个杯面同饮咗罐可乐,下午已经好肚饿啊,所以要揾间又经济又实惠嘅菜馆,擦翻一餐。早两晚开完OT放工去搭巴士,都经过一间菜馆,地方唔算大,但都总算光猛。见到周围食市冷清清,唯独此间坐满大半,所以今次我提议大家去试一试。可能因为早嘅关系,好容易揾到位。我哋一坐好,店里面的楼面已经问我地系咪第一次来,我心谂咁又点呀,原来佢系想介绍我哋菜馆有咩嘢好食,咁诚恳嘅服务,我都系第一次见。喺佢嘅介绍下,我哋食咗芝麻鸡,清蒸大沙巴龙趸,咸鱼鸡粒豆腐,清炒菜心芝麻鸡——外脆里嫩,大只多肉,芝麻好香,肉亦嫩滑有味!清蒸大沙巴龙趸——好大条够厚肉,蒸的岩岩好,条鱼又好新鲜,味道好赞。咸鱼鸡粒豆腐——浓味多汁,味道极鲜,食唔到咸鱼腥味,超级送饭。
今晚唔理男朋友
芝麻鸡——外脆里嫩,大只多肉,芝麻好香,肉亦嫩滑有味!