2009-06-13
同旧同事食饭,佢地话想食日本野,就拣左呢度BOOK左八点,七点五十到,得一个人都俾入,GOOD坐TATAMI,好COZY,GOOD不过枱枱之间比较密,有d嘈五个人点左2个SPECIAL DINNER OFFER($200/PERSON,2 PERSON OR UP),再单点一个天妇罗同豚肉芝士蟹卷前菜篇:有牛油果卷,豆腐,笼蒸农家菜(南瓜,蕃薯,栗米,荷兰豆),炸豚肉,和风沙律。蒸个笼农家菜,咩野都系同一种味豆腐个样似蒸蛋,不过几滑几好味,牛油东卷个SAUCE好好味!炸豚肉有虾片垫底,几好啦,和风沙律无食~寿司自选:我地ORDER左两个SET,可以拣十款(唔可以重复)。我地要左三文鱼腩,鳗鱼,池鱼,鹅肝,吞拿鱼腩,鲭鱼,虾,海胆同炸虾卷。炸虾卷最抵,因为有成六件咁多,而且脆脆的好味鳗鱼麻麻,唔够肥美其他无食到,同事话鹅肝同海胆好味热乌冬:ok,正常味冻乔麦:无味,好淡豚肉芝士蟹卷:豚肉烧得有d干,一般天妇罗:ok,几香口既象拔蛙刺身(满$400送):有个小火锅俾你整熟/生食,我唔太识欣赏,觉得有d韧绿茶雪糕:好味红豆雪糕:有好多红豆粒粒,好味!绿茶PRAFRAIT:似麻布茶房的圣代,上
BOOK左八点,七点五十到,得一个人都俾入,GOOD
热乌冬:ok,正常味
冻乔麦:无味,好淡
豚肉芝士蟹卷:豚肉烧得有d干,一般
天妇罗:ok,几香口既
绿茶雪糕:好味
红豆雪糕:有好多红豆粒粒,好味!
绿茶PRAFRAIT:似麻布茶房的圣代,上面系少少CREAM+GREEN TEA ICE CREAM+小丸子+JELLY+绿茶粒粒(一d似糯米的东西,但又有JELLY质感)下面系栗米片好好味!五个人SHARE刚刚好呢!因为似GREEN TEA为主,所以唔觉太甜漏,GOOD!
西柚SAKE:我觉得苦,同事觉得好饮~
绿茶鲜奶红豆啫喱:好香绿茶味,又有奶滑,红豆啫喱好浓红豆味,GOOD!如果再大杯d就好喇
五个人由八点几坐到差唔多十一点,都无人黎催埋单,服务好好,不停加水,又好耐心咁解释MENU,又主动送野俾我地,食得非常开心!
六月晚市全线八折,好抵食呀!父亲节可以考虑呀!