之前已经听朋友讲过元朗yoho入面嘅餐厅唔好食,同出面分店嘅水准比较非常麻麻,唔好食。今日见mango tree唔洗排队,就入去睇下咩料子,同埋同行所有人都好肚饿啊,要大吃大喝认真,装修我几钟意。用左深色木做主题,配埋树叶画,成个感觉唔老土得黎有小小东南亚风味,亦有时尚嘅格调。不过,明明唔系满座,又好似要赶人90分钟内要走人。点菜后一味上菜,完全冇分小食或汤上先,食到好赶,好似打仗咁讲下野食。摆盘嘅用具都系木同竹物料,自己好钟意。串烧嗌左鸡牛猪三样,每样得两串,已经要成百五蚊。猪串系配沙律同糯米饭的。串烧烧得都ok啦,都算系juicy的,牛就差啲。明明呢个系前菜,够胆死黎晒所有主食至上比我地 味道呢个都几似我喺越南食过嘅米纸卷,又系超多菜,不过佢入面旧肥猪仔肉同个醮酱就救左佢,盖返我唔太钟意嘅菜味,食落甜甜地,块皮够滑,做前菜系几好。呢个虾膏炒饭平凡得黎我都几喜欢㖞!佢系捞埋侧面啲配料食的。不过我觉得捞唔捞都冇乜所谓,因为个饭有虾膏,够味之余佢个饭炒得干身,加上小小腊肠添少少甜味,再配埋肥猪腩肉嘅油香,简简单单都有满足唧味道。龙虾都有啲肉食,唔系呃人嘅。呢碟野味道就平平无奇啦。粉丝又唔

猪肉串烧
讲下野食。摆盘嘅用具都系木同竹物料,自己好钟意。

串烧嗌左鸡牛猪三样,每样得两串,已经要成百五蚊。

虾猪米纸卷

明明呢个系前菜,够胆死黎晒所有主食至上比我地

虾膏炒饭

呢个虾膏炒饭平凡得黎我都几喜欢㖞!

龙虾粉丝煲

龙虾都有啲肉食,唔系呃人嘅。呢碟野味道就平平无奇啦。粉丝又唔系特别爽,味又唔系特别香,虾又唔系特别鲜咁。

红鲔

呢条鱼大家都唔错啊觉得

鱼肉好多而且好嫩,即系煮嘅时间啱啱好。
汤系淡味少少的冬阴功,加上有鱼味嘅汤,鲜度up up up!

鱼同汤嘅组合清得黎又有香料味,非常不错。

软壳蟹咖哩

咖哩好细,配蒜茸bel, bel得个脆字,晍好食,冇蒜。

提下大家,佢个咖哩几辣的。

芒果糯米饭
甜品呢款最好味。其实仲嗌左个叫泰式经典,有糯米饭同糕点,不过我觉得唔好味。

呢个满满椰奶浸住白糯米,椰奶味好浓,配埋糯米口感,好richhhhh。

黑糯米汤圆
呢个啲黑糯米系一pat pat的。好浆住个口,好似食紧未干的石屎。质感系有啲夸张,但味道系正常嘅。。。

mango tree cafe啲野都正正常常,我食到的都冇话真系难食,不过份量比对个价钱,真系难啲成日黎。
红鲔
芒果糯米饭