2018-07-20
呀妈钟意食泰国野,所以佢生日就成家去食啦~ 舖头细细地,环境虽然唔算好靓,但冷气足,服务尚可。烧猪颈肉烧到好香,仲有焦焦地脆脆地既边,又唔会太干,咬落都有汁~juicy~切到厚薄适中,配上甜酸汁。马拉盏炒通菜,好惹味,味道较浓,有d肉碎~份量适中。炭烧鱿鱼味道较淡,但有鲜味,配上酸辣酱,就岩岩好~质感唔会太硬,咬得开。香茅炸虾好大旧,一口咬落去好满足,炸到岩岩好,金黄色,里面用整条香茅串住炸虾,可以拎住食,好似食鸡髀咁~芒丝炸鱼(个名其实好靓但我唔记得左😂) 卖相无得弹,感觉好考功夫,可以炸得再酥脆d,有果仁加上甜甜酸酸既汁,好开胃~菠萝肉松炒饭份量足,口感丰富,有脆口既腰果,有提子干,有好fresh菠萝。而且唔油,好食。鸡肉沙嗲串烧,个酱好香,有花生,鸡肉烤到脆脆地,但又唔会太干~整体来讲,e个价钱有e个质量既野食,几抵,平日都会去食~
马拉盏炒通菜,好惹味,味道较浓,有d肉碎~份量适中。
整体来讲,e个价钱有e个质量既野食,几抵,平日都会去食~