2024-10-02 0 浏览
北上既餐廳係平既, 但係有時香港d街坊小店都唔會好貴, 一於支持下.葵芳球場呢邊好多食肆, 識路既人一定黎呢邊搵食, 小店多價錢唔貴, 仲唔會下下設時限.揀左呢間泰國餐廳小店, 話小店其實都唔細, 人太多所以有兩邊鋪位, 仲好唔洗坐咁迫.泰國野梗係先要個泰式拼盤, 有炸蝦餅, 炸春卷, 炸雞翼, 豐富既炸物滿足左食香口野既慾望. 皮好脆口, 唔油膩, 咬落索索聲. 佢個春卷係以粉絲做主要餡料, 所以食左無咁飽濟.個人黎講又真係好鍾意食粉絲, 所以要多個馬拉盞雜菜炒粉絲, 所有粉絲都吸收晒馬拉盞既香味, 食落真係好野味, 唔會煮到太淋.泰式鱸魚又係必食, 不過今次唔要明爐, 要芒果絲脆炸鱸魚, 又係要香口野.加左芒果絲好開胃, 口感清涼D, 天氣熱最啱.炸鱸魚係起左D肉去炸, 所以入口係無骨, 不過都要小心食. 肉質炸左仍然保持嫩滑, 無魚腥味無骨, 啱晒平時少食魚既人.呢餐好滿足, 食物好味份量夠, 又唔洗限時趕交枱.
佢個春卷係以粉絲做主要餡料, 所以食左無咁飽濟.
加左芒果絲好開胃, 口感清涼D, 天氣熱最啱.
呢餐好滿足, 食物好味份量夠, 又唔洗限時趕交枱.
2024-09-24 0 浏览
天氣熱就想食D開胃野, 一諗就諗到食泰菜.睇openrice呢間泰國菜都好多正評, 出開葵芳一於試試.泰國野最鍾意食咖哩, 唔想要豬牛雞咁飽, 所以要個黃金咖哩大蝦, 隻隻都又粗又大. 蝦夠新鮮彈牙, 就算有咖哩味都蓋唔住大蝦既鮮甜味. 而且呢個咖哩唔太辣, 撈飯應該唔錯.想再開胃D叫左個青木瓜絲沙律, 涼伴野好清新, 青木瓜絲好爽口, 食完解晒油膩感.最後要多個泰式濕炒海鮮金邊粉, 海鮮配料都幾多, 濕炒夠汁掛住響每條金邊粉上面, 入晒味, 酸酸甜甜好開胃.
天氣熱就想食D開胃野, 一諗就諗到食泰菜.

2024-09-21 100 浏览
約埋幾個朋友去其中一個屋企慶祝生日, 因為無人想煮野食, 所以決定買外賣, 朋友話呢間泰國菜有到會可以叫, 所以我地提前去落定單, 到果日再去拎.沙爹串燒, 包括有豬, 牛, 雞串, 每串都燒得好惹味, 無過火, 所以保持到肉汁, 而且肉質嫩滑. 佢地個沙爹汁都好好, 帶少少既花生醬味.香口野點少得炸蝦餅, 炸魚餅, 炸得好香口, 開party最啱食呢D.再加多個海南雞, 個份量多到食唔晒, 真係有成隻大肥雞既份量. 雞肉好嫩滑唔鞋, 雞皮好香, 仲無咩脂肪, 連埋一齊食都唔驚.
外卖自取
2024-09-21 0 浏览
間中都會落葵芳食晚飯, 呢間泰國菜都食過幾次, 份量足, 價錢又唔貴.自己好鍾意食炸蝦餅, 所以係每次必點. 呢度既蝦餅炸得好香口, 外皮唔油膩. 而且蝦肉打得夠均勻, 咬落真係好彈牙, 就算熱氣都要食多兩件.泰式炒金邊粉又係不能缺少, 金邊粉炒得夠乾爽, 味道酸酸甜甜好開胃, 蝦又好大隻.同埋好鍾意飲佢呢度既沙冰, 天氣咁熱飲杯冰凍飲品真係好正, 唔會好甜.呢度keep住都會有附近街坊黎食飯, 黃金時間可能要等一陣, 但係都好快有位.
2024-09-10 129 浏览
Book咗位去到仲未開門 可唔可以入去坐住先 佢話老細未到唔俾入 叫出邊等吓先 唔知幾時返到 等咗20分鐘都未開門 就叫我哋行陣先返嚟 毫無責任 如果咁早開唔到麻煩改返 營業時間
每次我約朋友到葵芳行街食飯,都會選擇這間泰國菜做晚餐,可惜今次實在令我們反感👎我哋一行3人坐低好快已經點咗菜同飲品,但由於叫嘅飲品未到,而我朋友又口渴 ,飲完一杯要求老闆娘再比多一杯,老闆娘就話:我咪比咗你囉!我朋友話我想要多杯,老闆娘啲態度極差,我地諗,難度比咗就唔可以再比咩? 而且她一直說我們是用openrice訂位,變相沒有其他折扣,我們係知道嘅,但佢嘅態度真係極之惡劣,如果我地唔係叫咗野食,一定起身走人,食過這餐之後我們決定唔會再去幫襯👎
2024-09-06
2024-06-23 667 浏览
嚟到兒時經常閒逛的葵涌廣場行了一整日,剛好到了晚餐時間開始肚餓,走去到附近的一家泰式餐廳用膳。呢到主要做居民生意有很多外賣單,所以下單後要等一陣子才有食物上枱。晚餐menu款式種類多,有海鮮類、咖哩類、小食等不同主菜,還有飲品買一送一優惠,價錢親民。沙嗲串燒,叫了豬雞各二串,串燒肉汁豐富咬落完全唔鞋,配上沙嗲汁更惹味!馬拉盞炒通菜,通菜份量多好抵食,夠鑊氣炒出來通菜是爽口的,必叫!泰式炒金邊粉,有蝦仁、鮮魷魚、雞蛋等配料,醬汁酸酸甜甜的十分開胃!鮮芒果沙冰,用上新鮮芒果,喝一口即有濃濃的芒果味,而且買一送一CP值高!總結:食物份量多價錢親民,人均約$150。

總結:食物份量多價錢親民,人均約$150。
2024-06-05 571 浏览
知道泰星匯這間餐廳至少也大有10年,雖然住附近,但一直未有去試。正好今晚朋友到葵芳找我,我又剛好想飲冬蔭公,就來了。餐牌選擇好多,尤其套餐好抵食!晚飯時間人不少。可能懷住無期望的心情,所以當食物入口一刻,真係有驚喜!兩個人點了四個菜,因為覺得食到!先來的泰式炒金邊粉,份量真多,成個小山咁,料又足,除左濕了一點,其他沒什麼挑剔!泰式炒芥蘭又係大大碟,食落那種辣度,帶點咸香,真的和泰國一樣,好惹味。酸辣肉碎生菜包個人認為係必點,大大盤肉碎,夾雜了肥豬肉,平時我比較唔食肥豬肉,但呢個肉碎,瘦肉和肥肉的比例好好,食落一啲都唔乾,仲有粒粒彈牙口感,包生菜真係超正,好好食!!!泰冬陰功海鮮湯呢個真係驚喜,同樣係大大鍋,湯底好夠濃,入面有大大隻蝦及魷魚,夠彈牙爽口~還有菇,飲落好醒胃,加上辣度剛好,飲完會出少少汗。對唔食得辣的人黎講,這個湯算辣,但對我地黎講,同泰國的真係差不多。所以要點杯沙冰解辣,芒果沙冰大大杯滿瀉出黎,有陣陣芒果香,最重要係惠顧晚餐,可以買一送一,10零蚊杯,真係抵飲,仲要好飲!最後意猶未盡再點了4串沙嗲串燒,1豬2牛1雞,燒得唔乾又嫩,又係水準之作,尤其個沙醬真係精粹,粒粒花生

最後意猶未盡再點了4串沙嗲串燒,1豬2牛1雞,燒得唔乾又嫩,又係水準之作,尤其個沙醬真係精粹,粒粒花生碎,好香口。

望過Openrice食評去食,要平反一下,小店執枱係有啲慢,因為我地見全程都得一個店員上菜,收錢,應該係老闆本人,但上菜算快。完全可接受。隔離枱4個人食完埋單,聽到話400幾蚊,大叫完全估唔到咁抵,因為老闆話有85折。

小店係葵芳咁多年,雖無華麗裝修,但食物味道有水準,價錢親民,有捧場客真係有佢原因!!!以後都唔使專登去第二度揾泰菜黎食,原來近近地就有一間好選擇。
2024-06-04
等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-06-05 298 浏览
個個都話北上消費, 我就留返響香港支持小店, 葵芳新都會廣場多數都係連鎖店餐廳, 所以我就行左去小區果邊搵野食.行來行去見呢間泰國菜都幾多人, 而且openrice都多食評, 一於試下先.睇餐牌好多選擇, 諗來諗去唔知食咩, 店員就推介呢度既招牌菜芒果絲脆炸鱸魚, 佢話係將D魚肉起左再炸, 起左肉又幾好, 起碼唔驚太多骨.外皮炸得好脆口, 唔油膩, 魚肉仍然保持嫩滑肉質, 上面有D酸酸甜甜既汁, 仲加埋芒果絲, 夠晒開胃, 果然係招牌菜, 無介紹錯.食泰國菜又點少得碳燒豬頸肉, 外皮燒得剛剛好, 帶少少微焦, 特別香口.  但係肉質仲係保持到軟嫩, 仲好Juicy. 而且每片豬頸肉都唔會切到好薄, 咬落有口感.另外仲有特飲, 我見呢度好多款沙冰同泰色飲品選擇, 要左個鮮芒果沙冰.好大杯真材實料, 芒果味夠濃, 唔係溝水既, 沙冰打得剛剛好, 唔會有好多大大粒既冰.

而且每片豬頸肉都唔會切到好薄, 咬落有口感.

2024-06-03 275 浏览
呢輪日日係咁落雨, 又熱又焗, 搞到個人都無晒胃口, 所以諗到食泰國野刺激一下. 又唔想去到九龍城咁遠, 所以去左葵芳呢間平民小店.要開胃梗係食返個柚子沙律啦, 舊舊柚子肉都好大粒, 酸酸甜甜好醒胃, 一D苦澀味都無, 仲有其餘既木瓜絲, 洋蔥絲, 食完個口都清新D.主食要左冬蔭公明爐烏頭, 份量十足, 2個人食剛剛好. 先飲佢地既冬蔭公, 唔算太酸, 好易入口, 而且配菜都好多, 所以帶一點點蔬菜既甜味. 烏頭魚肉質結實, 油脂豐富, 食落甘香, 完全無泥味.仲叫左個菠蘿海鮮炒飯, 雖然唔係原個菠蘿上, 無左儀式感, 但係份量一樣十足.粒粒飯都炒得好分明, 唔會黏住一舊舊, D蝦又大大隻, 好爽口. 仲加埋豬肉鬆鋪面, 個炒飯真係好正.

主食要左冬蔭公明爐烏頭, 份量十足, 2個人食剛剛好.
烏頭魚肉質結實, 油脂豐富, 食落甘香, 完全無泥味.

2024-03-22 551 浏览
呢間泰國菜已經唔係第一次食佢啦!但係每一次都唔記得寫,今次就嚟寫返佢啦!呢間泰國菜都好正宗,平時係食晚餐,今日去食個午餐,個性價比都好高,同朋友一齊一人叫咗一個餐,朋友叫嘅係冬陰功海南雞米線,我自己就叫咗個喇沙香茅豬扒米線,份量超多超大碗,朋友都吃不完,兩個仲叫左2杯野飲,本人係超鍾意佢嘅喇沙,椰奶超香,喇沙湯嘅味道濃郁,每次食呢間喇沙係必點的,配埋個炸豬扒,豬扒面果層薄薄噶炸皮吸咗啲湯汁,配搭一流,極力推薦。
2024-03-14
等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-03-16 414 浏览
除左陰公湯叫正常dd,其他菜色根本就是一場災難。菜單上寫得多好聽,但上桌的味道根本不負責任。一點都不好吃然後服務生的態度冷冷淡淡的,最差的是餐廳的環境。桌子上滿是髒地板上更是一片污漬。他們怎麼不重視環境的清潔呢?這樣的地方我真的無法享受用餐。總之,這次的用餐經驗真的讓我絕望。食物難吃,環境骯髒,建議他們好好檢討一下自己的經營方式。不建議價,中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏中伏

2024-02-03 461 浏览
第一次幫襯,全部食物上枱時都係熱辣辣,味道唔錯同埋份量多,特別推介炭燒豬頸肉同埋蒜蓉多士,整體來講屬性價比高,唯一係個菠蘿海鮮炒飯濕咗少少。openrice訂座有八五折優惠,下次都會再幫襯。
2024-02-03
  • 碳燒豬頸肉
  • 炸蝦餅
2024-01-17 427 浏览
聖誕新年期間太多好戲上演, 商場睇完戲都特別多人食飯, 突然醒起呢邊有間泰國野, 之前食過唔錯.佢呢度既沙冰係好多人飲, 不過今日沙冰機壞左, 所以叫左另一款試下.椰汁涼粉冰都好大杯, 椰汁唔會好甜, 清新既感覺, 仲有幾多一塊塊既涼粉, 夠晒口感.想食少少蔬菜, 所以要個豬頸肉炒芥蘭, 豬頸肉唔會好乾, 夠軟腍. 份量都唔少, 芥蘭唔苦夠爽口.仲有要左個泰式芒果絲脆炸鱸魚, 呢款之前食過好味, 份量又足.面頭既芒果絲係凍凍地, 所以入口有D似食緊沙律, 好醒胃.下面既炸鱸魚已經拆骨起肉, 每舊都炸得好香口, 外脆內嫩.

面頭既芒果絲係凍凍地, 所以入口有D似食緊沙律, 好醒胃.
下面既炸鱸魚已經拆骨起肉, 每舊都炸得好香口, 外脆內嫩.
2024-01-12 431 浏览
以前響葵芳讀書, 都知道球場對面仲有好多食肆, 今日黎開呢頭做野, 一於搵間餐廳食野懷緬下.見呢間泰星匯最多人, 而且泰國菜都好啱我口味.Menu既第一頁已經見到呢款泰式芒果絲脆炸鱸魚, 個人好鍾意食魚, 而且比起一般既明爐烏頭特別, 所以叫左試下.一上枱已經比佢疊到成坐山既芒果絲, 洋蔥絲填滿眼球, 不禁嘩左出黎.炸鱸魚炸到非常脆口, 一舊舊肉起好晒, 而且起晒骨, 食既過程完全無食到骨, 非常貼心, 啱晒唔識食魚既人.炸蝦餅又係泰國菜必食, 炸到熱辣辣, 蝦肉夠彈牙, 唔會一咬散開既感覺. 點D甜酸醬仲特別開胃.仲有泰國菜必備既椰青, 夠晒清甜又解渴.見餐廳門口仲寫住晚市9點後入座有85折, 下次會夜少少再黎.
見呢間泰星匯最多人, 而且泰國菜都好啱我口味.

仲有泰國菜必備既椰青, 夠晒清甜又解渴.