2017-11-25
同女朋友食过好多间放题,个日咁岩经过观瑭,就搜寻下附近一D比较高质D既方题啦!咁我同女朋友就拣左呢间啦,搭LIFT上到去5楼,哇! 装修系好有日本铺头既STYLE咁女朋友见到咁靓既装修已经急不及待想吃吃啦(其实我自己都系)咁入座之后就开始叫野食,虽然个场系好大,但系WAITER既人数系绝对足够D WAITER重好主动叫我地落左单先所以呢,我地头一轮就梗系叫下D剌身先啦咁我地都好钟意食三文鱼既,所以都叫左成廿件其余都系叫下 油甘鱼呀,北寄贝呀,虾呀之类个头盘一到呢,我地都好惊喜,因为佢个伴碟个冰雕真系好靓,系一条冰锦锂黎一望落去D剌身好有光泽,三文鱼肥瘦岩岩好,又厚切,食落去之后果然新鲜,岩哂我地口味!!咁食完剌身就梗系食埋寿司啦咁我地就叫左图入面个几款呢四件寿司睇落去虽然系简简单单但系食落口又有唔同既感觉,同埋比到少少惊喜我点解呢,因为小篇我系好虽然系蟹籽既一睇到寿司上去充满蟹籽我已经好兴奋再加埋蟹籽下面D沙律酱一啖食落去真系好鬼JUICY另外重有个只虾寿司,食落去完全冇腥味证明用料真系够新鲜,值得推介!!拿,咁天气咁冻,就梗系要叫番个锅物黎暖一暖个胃啦咁MENU上面都有几款几锅物可以
D WAITER重好主动叫我地落左单先
所以呢,我地头一轮就梗系叫下D剌身先啦
咁我地都好钟意食三文鱼既,所以都叫左成廿件
其余都系叫下 油甘鱼呀,北寄贝呀,虾呀之类
咁食完剌身就梗系食埋寿司啦
咁我地就叫左图入面个几款
呢四件寿司睇落去虽然系简简单单
但系食落口又有唔同既感觉,同埋比到少少惊喜我
点解呢,因为小篇我系好虽然系蟹籽既
一睇到寿司上去充满蟹籽我已经好兴奋
再加埋蟹籽下面D沙律酱
一啖食落去真系好鬼JUICY
另外重有个只虾寿司,食落去完全冇腥味
证明用料真系够新鲜,值得推介!!
拿,咁天气咁冻,就梗系要叫番个锅物黎暖一暖个胃啦
咁MENU上面都有几款几锅物可以拣
咁我地谂左阵就决定试下呢个牛奶海鲜锅
因为我地都系钟意食海鲜既人
对牛奶又唔抗拒
一睇就见到用料十足
分别有蟹柳,虾,豆腐,青口,冬茹,菜等等
清淡得黎又不失有海鲜既鲜味,再加埋牛奶既香味,真系令人胃口大开
最值得一赞既系佢系个底到加左D薯粉
薯炒索埋个汤既鲜味,令到成个锅系上左一个层次
所以呢个牛奶海鲜锅我系非常非常推介!!!!
去到最后啦就梗系试下D甜品啦
系个冻柜到有好多唔同既选择
我地都拣左好耐
最尾就拣左芒果布甸,木米康布甸,CREAM泡芙等等啦
好有特色,唔会话摆左好耐咁,一个字去形容,正!
总括而言啦,食过咁多间放题
暂时最高质既系呢间