2015-01-20
1931 浏览
同女朋友讲左好多次话去赤柱行下,老老实实咁大个仔都系第一次去,好似大乡里出城咁。出发前又睇巴士路线,又睇景点,当然唔少得睇下有咩好食。其实睇左都有几间,不过都系俾stanley cave嘅神秘入口吸引左,入去个环境真系好有洞穴嘅感觉😱大乡里出城,自己英文又唔系特别好,见到满面胡须,外表西化嘅店长,当堂滴左滴汗,点知开口嘅时候,佢讲广东话,当堂咩压力都无晒,仲多左份亲切感😝呢间餐厅系先去点餐付款,再送餐过黎,我地点左一份all day breakfast,同一个吸引住女朋友嘅rasberry dome。点完餐,俾完钱,店长已经拎左个dome出黎,摆好晒等我地拎了,跟住就揾位坐等份主菜,咁啱柜台对出有一枱食客拖住左只狗仔,女朋友又有小小惊狗,所以我地拣左角落头位。等左大约10分中,同女朋友睇下环境,影下相,食住个甜品,话咁快胡须店长就出餐了,见佢步履轻盈,捧住个餐,转左个圈,讲左句hey guyz, your all day breakfast😃,食物好以外,service都真系好亲切。All day breakfast好大份,我同女朋友两个人食,都唔会觉得唔够食,即叫即造,全部野都系热辣
All day breakfast好大份,我同女朋友两个人食,都唔会觉得唔够食,即叫即造,全部野都系热辣辣,整体黎讲,不同食材都做得很不错。不过可能自己中意食湿少少嘅烟肉,略嫌佢干左少少,但系整体食物都系好满意👍 至于个rasberry dome,啫里状外壳,包住蛋糕,中心仲有一块chocolate,酸甜交集,味道真的不错。
静静地喺洞穴里面,享受左一顿美味,特别的餐饮。为我嘅旅程带出了一个奇妙的开头,希望不久将来可以再去。