2021-04-25 525 浏览
真系好少会留言,我考虑咗好耐要唔要上来评论,但真系忍唔住!我一星期都会有两三次去呢度买嘢食,味道尚可接受问题黎,唔系第一次发现同一对手套周围摸同一手套收钱又会走去拎𩠌例如收完钱即刻将啲菜用手搣开放落去本身呢个行为已经好污糟依家疫情仲要非常时期,做饮食应该要注重下卫生,我睇唔到都冇得讲啦。。。但而家系光明正大我咁样望到真系摆唔落口其实我之前都提点过一次,可以话我犯贱后尾我又继续帮衬,只系从此唔再叫菜食,净系叫d用夹夹嘅𩠌重新一次都系我犯贱又再去买,后尾发现问题依然冇改善而且佢系咩𩠌菜都徒手拎。。。。因为我自己都做过饮食业,一个小小步骤已经可以睇到你有冇心做好饮食将心比心你对手套收完钱,会唔会拎住嘢食摆落自己个口?佢𠮶度其实有几个人手,就算人手唔够,单手收钱找钱并唔困难,我自己做过饮食业都可以一只手放配料一只手收钱,而佢次次都系双手去收钱以及拎食物,因为自己认为收过钱唔直接掂食物系常识,有啲良心对得住客人!喺客人面前都可以咁唔干净我真系唔知背后仲有几污糟Btw可能有人接受到,认为咁嘅价钱味道提供咁嘅质素服务,但个人意见我真系接受唔到2021啦,注重卫生是常识
真系好少会留言,我考虑咗好耐要唔要上来评论,但真系忍唔住!
我一星期都会有两三次去呢度买嘢食,味道尚可接受
问题黎,唔系第一次发现同一对手套周围摸
同一手套收钱又会走去拎𩠌
例如收完钱即刻将啲菜用手搣开放落去
本身呢个行为已经好污糟
依家疫情仲要非常时期,做饮食应该要注重下卫生,
其实我之前都提点过一次,
重新一次都系我犯贱又再去买,后尾发现问题依然冇改善
而且佢系咩𩠌菜都徒手拎。。。。
将心比心你对手套收完钱,会唔会拎住嘢食摆落自己个口?
佢𠮶度其实有几个人手,就算人手唔够,
喺客人面前都可以咁唔干净我真系唔知背后仲有几污糟
2021啦,注重卫生是常识