2018-09-09
星期六下午四点同老公去石门按摩,本来谂住按完去新城市揾埋阿囡一齐食,但按完之后好攰,又似好快会落雨,于是就喺石门食晚饭,去左一间好近马铁出口嘅点心专门店。入到去里面虽然座位不算多,因为时间早(六点),所以即刻有位。按摩完好肚饿,于是我地三个人点了八款食物:一个是日精选炖汤 - 海底椰雪梨瘦肉炖汤,呢个汤冇味精,好足料好够味道👍👍👍👍👍啱晒钟意饮汤嘅我。一盅豉椒鳯爪排骨饭,呢个饭同样好多料,仲有菜,饭唔烂一粒粒咁,好味👍👍👍👍👍一碟油菜,菜唔油腻OK👍👍👍糯米鸡好大只,糯米都算软绵,如果有冬菇就更加好👍👍👍鲜虾炸云吞好好味,啲皮好脆虾好新鲜👍👍👍👍上肉响铃肠,肠粉卷住入面有脆脆嘅响铃、瘦肉同𧎚,三种配料份量适中,好味道👍👍👍👍竹笙素翅汤饺,皮够薄,汤底味道很浓又够热,加埋姜丝淅醋,超正👍👍👍👍👍还有金钱肚,比较稔,味道ok👍👍👍仲有菊花茶,好香菊花又唔太甜👍👍👍👍总括而言,价钱合理,好味道。
一碟油菜,菜唔油腻OK👍👍👍
糯米鸡好大只,糯米都算软绵,如果有冬菇就更加好👍👍👍
鲜虾炸云吞好好味,啲皮好脆虾好新鲜👍👍👍👍
还有金钱肚,比较稔,味道ok👍👍👍
仲有菊花茶,好香菊花又唔太甜👍👍👍👍
总括而言,价钱合理,好味道。