2024-12-26
话说我妈咪系一个终极嘅港女,佢最钟意靓嘢,同埋食甜嘢~葵芳呢一间疏乎厘专门店我哋成日都嚟呢一个脆脆系我哋成日都叫嘅,不过佢永远都系食一件,我就食埋另外𠮶两件,不过脆卜卜,加埋佢𠮶啲酸奶酱,仲有少少肉,其实一啲都唔肥~我哋每一次都当佢系餐前小食咁叫除咗平时一定会叫嘅𠮶几样嘢之外,每一次都想试吓佢唔同嘅沙律,咁当然呢一个沙律都系交咗俾我负责食啦,屋企个港女又点会钟意食菜😆😂猪肋骨都系每次嚟亲呢间餐厅必叫嘅,我记得第一次嚟餐厅嘅时候见到佢有两份唔同嘅size,我就问佢大𠮶份大唔大㗎,员工同我讲大𠮶份惊我哋两个女人食唔晒,跟住我就二话不说咁就啱啦,我就要大个份啦,因为我净系食啲肉😂🤣 呢个系几好味嘅,啖啖肉,骨肉都好容易分离煮得唔错今次除咗同港女嚟之外,都同我屋企个腌尖男爹哋嚟咗,佢嗌咗个鱼嚟食,平时我哋都未必会嗌饭,不过呢个又几好味㖞~ OK嘅呢杯嘢饮一睇就知道邪恶㗎啦,系港女一定会嗌嘅,佢有朱古力薄荷味,同埋士多啤梨味,佢两款都试晒㗎啦,每一次嗌一个都系为咗同你杯嘢影相~佢就好似啲小朋友咁每次饮完依杯嘢已经挨饱食唔落其他嘢我通常都会偷咗佢杯出边黐住𠮶啲脆脆,同埋上边个窝夫嚟食疏乎厘因为今日
葵芳呢一间疏乎厘专门店我哋成日都嚟
呢个系几好味嘅,啖啖肉,骨肉都好容易分离煮得唔错
佢就好似啲小朋友咁每次饮完依杯嘢已经挨饱食唔落其他嘢
我通常都会偷咗佢杯出边黐住𠮶啲脆脆,同埋上边个窝夫嚟食
疏乎厘因为今日终于有三个人,终于够胆叫到个疏乎厘,因为成日都怕食唔晒,因为我食甜嘢一啖起两啖子,又惊港女食唔晒浪费咗,佢啲疏乎厘其实都有半价嘅优惠,只要你嗌任何一个主菜,就可以用半价嗌疏乎厘
咁你话佢依一间专门店啲疏乎厘系咪真系咁好食呢? 我期待已久,佢系好味,不过冇乜惊喜。
我见佢疏乎厘仲有配热食嘅,下次都可以试埋,今次净系嗌咗最细分嘅疏乎厘味道都在讲多次几好味,不过冇惊喜🤣❤️🔥❤️🔥可能原本想试咗好耐俾咗太多期望落去