2019-09-28 148 浏览
细细个最钟意饮嘅牛奶就系十字牌牛奶,觉得佢最浓最香牛奶味,虽然香港啲牛奶真系浓极有限,但十字牌真系已经算唔错。所以对十字牌有种情意结。几年前十字牌玩埋茶餐厅,都觉得几开心,好似童年回忆咁。但老实讲,以茶餐厅来讲,唔系特别好食,只系有份感情。同男朋友夜妈妈嚟食常餐当dinner,不过都好平常,香港人无分昼夜,几时都咁钟意食茶餐厅。常餐-十字牛奶猪骨汤公仔面,配香煎猪扒、牛奶炒滑蛋、牛油多士 $58比起一般茶餐厅都比较贵啲啲,始终都sell下十字牌奶gimmick嘢,炒蛋唔算话特别好食,份量唔系太多,少食多滋味。最开心嘅系饮咗玻璃樽朱古力奶!系 玻 璃 樽 !朱古力奶呢家嘢系好似饮极都唔够喉咁,可能因为佢根本冇解过渴,所以越饮越想继续饮...