2024-11-06 406 浏览
难得有空,就约好朋友一齐嚟呢度食午餐。之前读书𠮶阵,我哋成日一齐食点心,所以就决定嚟呢度食。第一样就叫咗小笼包,系我哋最钟意嘅点心之一。小笼包非常香,咬落去,入面好多汁,好鲜甜,入面嘅肉质都好鲜嫩,好可口。之后嚟咗一道鲍鱼饺子。嫩嫩嘅外皮,加上鲜嫩多汁嘅肉质,有好丰富嘅口感。重点系上面嘅鲍鱼,非常有咬劲,一口落去,口感好正,味道都唔错。我哋仲叫咗另外一个最钟意嘅点心,就系虾饺。口感有啲似上一道嘅鲍鱼饺子,入面嘅虾肉放得满满,粒粒都好大颗,又好鲜甜。咬落去,非常有满足感。我哋仲点咗一道青瓜配海蜇,呢度嘅青瓜好酥脆,海蜇都好有口感。呢道菜配埋佢哋特制嘅酱料,简直一流!最后我哋点咗两只乳鸽,呢个乳鸽烧得好香脆,一上菜就闻到香味。外酥内嫩,我哋都觉得好好食。