2024-10-24 89 浏览
一群朋友约我周末出嚟食餐饭,其中一位朋友话想食海鲜,然后又有朋友话想食日本菜,为咗两全其美,我哋就揾咗呢间「天空虎啸」,系日式主题餐厅,仲系主打海鲜,就可以畀两位朋友都食得开心喇。呢度装潢摆设都好日式风格,畀人一种高档感觉,啲嘢摆得好靓。然后呢度嘅套餐系按人头计,但系啲嘢食都系啲高级嘢。【刺身头盘】有好多款海鲜刺身可以试,冇一样伏,全部都好食。【阿拉斯加长脚蟹】平时实食唔到咁新鲜又咁靓嘅蟹,味道同肉质同平时食开嘅普通蟹真系唔同晒。【鲜北海道北寄贝】好大只,一啖食落去,成口都系贝肉,好鲜。【龙虾汤蒸蛋配蟹肉】好有特色,龙虾汤特有嘅鲜香令到蒸蛋好入味,仲有蟹肉做配料。【苏格兰刺身带子】肉质好鲜嫩,配埋海草同西京面豉,别有一番风味。【日式京葱酱油配本地鸡】攞嚟蒸熟之后,鸡肉好juicy,肉质唔会鞋,好嫩,酱汁配搭都好入味。【士多啤梨芝士蛋糕】食完饭食呢个甜品都唔会觉得滞,味道唔会太甜,味道啱啱好。呢度真系好啱同朋友嚟享受吓,环境真系好好。

呢度装潢摆设都好日式风格,畀人一种高档感觉,啲嘢摆得好靓。

然后呢度嘅套餐系按人头计,但系啲嘢食都系啲高级嘢。

刺身头盘】有好多款海鲜刺身可以试,冇一样伏,全部都好食。

【鲜北海道北寄贝】好大只,一啖食落去,成口都系贝肉,好鲜。

呢度真系好啱同朋友嚟享受吓,环境真系好好。