2022-09-08
早几日出咗一篇关于鬼金棒嘅食评后,我谂起对上一次食拉面又印象深刻嘅已经系2021年食面屋武藏,有几个原因嘅其一,我哋系差唔多最后一组客人入去,我哋都唔系几好意思,阻住人收工,但系入面嘅staff都无黑面,而且对我哋好有礼貌其二,一睇到个餐牌竟然有番茄🍅汤。𠮶日又唔知点解胃口唔系好好,唔想食咁油腻,番茄汤对我系一个几好嘅选择。最后,𠮶日系我一位同学离港前最后一餐,可能以后都只可以隔住个mon见到佢讲返野食先,番茄汤似乎系香港变得common,但系胜在个汤够浓,加上较幼身嘅拉面,可以一下sh落个口到,又系一种情趣加上𠮶阵都比较潮湿,食啲酸野开胃啲。服务方面,真系无得弹,我哋最后入去,唔可以要求咁多,但系都无人厌弃我哋,仲同我哋倾咗两句 (可能最后一组客先至有时间咁做)最后嘅最后,有阵时一班人食饭,唔一定次次都食好贵,食好多野,环境可能更加重要