2022-06-07 1418 浏览
.屯门南呢边多左啲新餐厅,今次过开黎探朋友就顺道试下呢间cafe😄香煎带子蟹籽和风乌龙茶面 ($98)(刺身带子/蟹籽/日煮野菜/冷素汁/乌龙茶面)带子有微微煎过,味道鲜美,口感软熟。蟹籽份量都好多,每条茶面都能沾上蟹籽。乌龙茶面都几特别,食落有少少乌龙茶味,呢个面系温面黎既。最正既系有好多蔬菜(青瓜、南瓜、西兰花),好健康,岩哂我呢个食菜人🤣港式避风塘蒜香鸡翼 ($58/6只)鸡翼炸+炒得好香,每只都好肥好厚肉既,热辣辣上碟拎出黎超惹味🔥虽然佢都有好香炸蒜味,但唔及大排档炒得咁有锅气🫢Flat white ($40)正常水准,咖啡味都浓郁,奶都细腻,唔错既。Double chocolate smoothie ($45)重朱古力味,成杯smoothie打得都好滑👍🏼依家天口热,本身店员安排我地坐露天座,但我地想坐室内,佢都好快手清理入面刚刚有客人走既枱,我地等左一阵就可以入座了。如果天气冇咁热,坐户外都几chill,环境几relaxing 架。.味道 ★ ★ ★ ★ ☆环境 ★ ★ ★ ★ ☆服务 ★ ★ ★ ★ ☆性价比★ ★ ★ ★ ☆

香煎带子蟹籽和风乌龙茶面 ($98)
(刺身带子/蟹籽/日煮野菜/冷素汁/乌龙茶面)
香煎带子蟹籽和风乌龙茶面

港式避风塘蒜香鸡翼 ($58/6只)
港式避风塘蒜香鸡翼

Flat white ($40)
正常水准,咖啡味都浓郁,奶都细腻,唔错既。
Flat  white

重朱古力味,成杯smoothie打得都好滑👍🏼
Double  chocolate  smoothie

味道 ★ ★ ★ ★ ☆